Mies etsi Youtubessa alaikäisten tyttöjen seuraa Suviseuroihin – poliisi epäilee rikosta

Kuopiolaiseksi itsensä esitellyt mies on etsinyt Youtubessa alaikäisten tyttöjen ja nuorten naisten seuraa ensi viikonloppuna Muhoksella järjestettäviin vanhoillislestadiolaisen liikkeen kesäjuhliin Suviseuroihin. Poliisi on selvittänyt miehen henkilöllisyyden ja asiassa on aloitettu esitutkinta. Miestä epäillään lapsen houkuttelemisesta seksuaaliseen tarkoitukseen.

"Epäillyn henkilöllisyys on poliisin tiedossa, ja asiasta tiedottamisella poliisi haluaa välittää asiasta perustellusti huolestuneille ihmisille sen tiedon, että asia on hoidossa ja poliisi selvittää asiaa", komisario Matti Pitkänen Itä-Suomen poliisista sanoi Helsingin Sanomille.

Poliisi tiedotti asiasta alun perin tiistaina 25.6., sillä video oli herättänyt sosiaalisessa mediassa runsaasti huomiota. Alkuperäinen video on poistettu Youtubesta.

Oikaisu 27.6.2019 kello 14.15: Muutettu jutun alussa ilmaisu "kuopiolainen mies" muotoon "kuopiolaiseksi itsensä esitellyt mies". Itä-Suomen poliisi ei ole tiedottanut epäillyn asuinpaikkaa.

Kuva: Olli Seppälä

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.