Mikkelin piispa Seppo Häkkinen ei asetu ehdolle arkkipiispan vaalissa

piispa Seppo Häkkinen

Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen ei asetu ehdolle arkkipiispan vaalissa. Hän kertoi asiasta sunnuntaina Facebook-päivityksessään.

Häkkinen kertoo saaneensa useita yhteydenottoja, joissa kannustettiin osallistumaan vaaliin.

– Olen niistä kiitollinen, sillä ne kertovat luottamuksesta, hän kirjoittaa Facebookissa.

– Olen päätynyt siihen, että kutsumukseni on palvella kirkkoamme Mikkelin hiippakunnassa.

Hän viittaa kirjoituksessaan Mikkelissä piispantiensä aloittaneen arkkipiispa Martti Simojoen toteamukseen: ”Ken tässä hiippakunnassa saa piispana toimia, hänelle Jumala on antanut suuren, elämää rikastuttavan lahjan.”

Häkkisen mukaan kirkko tarvitsee arkkipiispan, joka pitää esillä Jumalan sanaa ja korostaa kirkon hengellistä tehtävää.

– Kirkon ykseyden vaaliminen on viime vuosina tullut entistä tärkeämmäksi arkkipiispan tehtäväksi. Siihen kuuluu yhteyden rakentaminen kirkon sisällä, kirkkojen kesken sekä kirkon ja yhteiskunnan välillä.

Arkkipiispaa tarvitaan Häkkisen mukaan myös arvojohtajana.

– Kristilliset arvot ovat kestävä perusta yhteiselämälle. Tuomalla kristinuskon eettisiä käsityksiä esille arkkipiispa palvelee yhteiskuntaa.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Savon Sanomat: Piispa Jolkkonen ei lähde ehdolle arkkipiispan vaaliin

6 kommenttia

 • kimmo wallentin sanoo:

  “– Kirkon ykseyden vaaliminen on viime vuosina tullut entistä tärkeämmäksi arkkipiispan tehtäväksi. Siihen kuuluu yhteyden rakentaminen kirkon sisällä, kirkkojen kesken sekä kirkon ja yhteiskunnan välillä.”

  Mission: Impossible

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Sari Roman-Lagerspetz sanoo:

  Piispa Häkkinen painottaa kirkollisen ykseyden vaalimista, yhteyttä, kristillisiä arvoja ja kristillistä etiikkaa. Näihin edellämainittuihin hienoihin asioihin hän itse ei kuitenkaan sisällytä edes pienintä kädenojennusta kirkon sisäisten seksuaali- ja sukpuolivähemmistöjen suuntaan. Hän on julkisesti ilmoittanut ettei edes rukoile parisuhteensa rekisteröineiden (tai avioliiton maistraatissa solmineiden) samaa sukupuolta olevien henkilöiden puolesta ja kanssa (ns. rukoushetki parisuhteensa rekisteröineiden puolesta ja kanssa).

  Kirkko tarvitsee arkkipiispan joka ei ylläpidä epäoikeudenmukaisia ykseyksiä ja joka ei hyljeksi jo entisestään hyljeksittyjä, olkoonkin että kyseessä on pitkä perinne.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • juha lehtola sanoo:

   “Hän on julkisesti ilmoittanut ettei edes rukoile parisuhteensa rekisteröineiden (tai avioliiton maistraatissa solmineiden) samaa sukupuolta olevien henkilöiden puolesta ja kanssa (ns. rukoushetki parisuhteensa rekisteröineiden puolesta ja kanssa).”

   Hyvä, sillä ei kenenkään tulisi rukoilla Raamatun vastaisen liiton onnistumisen puolesta, mutta kirkko rukoilee kaikkien ihmisten puolesta, koska sama armo ja pelastumisen mahdollisuus on tarjolla kaikille. Tämä on tasa-arvon tärkein ilmentymä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari-Matti Laaksonen sanoo:

  Arkkihiippakunnalle menetys, Mikkelille ei.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tero Hokkanen sanoo:

  Olen Kari-Matti kanssasi samaa mieltä. Mikkelin hiippakunnalle on siunaus, että piispana on Seppo Häkkinen Jumalan armosta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ville Hassinen sanoo:

  Voin sanoa, että samalla tavoin piispa Jari Jolkkonen on iso siunaus Kuopion hiippakunnalle.

  Ilmoita asiaton kommentti