Mikko Alava valittiin Agricolan suomalaisen seurakunnan kirkkoherraksi

Mikko Alava

Itä-Uudellamaalla sijaitseva Agricolan suomalainen seurakunta on valinnut uudeksi kirkkoherrakseen Helsingin Vartiokylän seurakunnan kappalaisen Mikko Alavan. Kirkkoherra valittiin välillisellä vaalilla seurakuntaneuvoston kokouksessa keskiviikkona. Alava sai äänestyksessä seitsemän ääntä ja Tampereen Harjun seurakunnan johtava kappalainen Markku Komulainen viisi ääntä.

Kirkkoherran virkaa hakivat myös Uudenkaupungin seurakunnan kappalainen Samuel Mäkinen, Helsingin seurakuntayhtymän sairaalasielunhoidon päällikkö Jussi Ollilla, Vantaan Hakunilan seurakunnan seurakuntapastori Tuomo Kahenvirta, Helsingin seurakuntayhtymän ohjelmapäällikkö Aarne Kiviniemi, Kirkon koulutuskeskuksen johtamiskouluttaja Minna Rikkinen ja Agricolan suomalaisen seurakunnan kappalainen Tuire Huovinen-Westerlund.

Mikko Alava on vihitty papiksi vuonna 2003. Vuosina 2004–2011 hän työskenteli Kauniaisten suomalaisen seurakunnan seurakuntapastorina. Helsingin Vartiokylän seurakunnan kappalainen hän on ollut vuodesta 2011 lähtien.

Agricolan suomalainen seurakunta kuuluu Loviisanseudun seurakuntayhtymään yhdessä Agricolan ruotsalaisen seurakunnan kanssa. Seurakunnat ja seurakuntayhtymä syntyivät 1.1.2019, kun Loviisan suomalainen ja ruotsalainen seurakunta, Lapinjärven suomalainen ja ruotsalainen seurakunta sekä Ruotsinpyhtään, Pernajan ja Liljendalin seurakunnat lakkautettiin.

Seurakuntayhtymän alueena ovat Loviisan kaupungin ja Lapinjärven kunnan alueet.

Agricolan suomalaisen seurakunnan ensimmäisenä kirkkoherrana toimi Loviisan suomalaisen seurakunnan entinen kirkkoherra Seppo Apajalahti, joka jäi eläkkeelle tässä kuussa.

Täydennetty 28.2.2020 kello 15.00. Tekstiin on lisätty Loviisanseudun seurakuntayhtymän syntyessä lakkautetut ruotsinkieliset seurakunnat.

Kuva: Tanja Kuivalainen

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.