Mistä itsenäisyyspäivänä saarnataan? – Digipostillaan kerätään 6.12. pidettyjä saarnoja

Suomi 100

Kotimaan saarnapankissa, Digipostillassa, on jo yli 2650 saarnaa vapaasti kiinnostuneiden luettavissa. Nyt sinne kerätään erityisesti 6.12. pidettyjä saarnoja – tämänvuotisia, mutta myös vanhempia.

– Suomalainen saarna ja Digipostilla ovat osa Suomi100-juhlavuoden ohjelmaa, ja aivan erityisesti itsenäisyyspäivän saarnojen keräysprojekti. Rohkaisen siis kaikkia silloin saarnaavia liittämään saarnansa osaksi yhteistä saarnapankkia, sanoo julkaisupäällikkö Olli Seppälä.

Kattava kokoelma 6.12. pidettyjä saarnoja on Seppälän mukaan arvokas kokonaisuus muun muassa tutkimuksen käyttöön. Mistä itsenäisyyspäivänä kirkossa puhutaan, mikä on sen päivän kantava ajatus? Onko kyse hengellisestä näkökulmasta vai korostetaanko Suomen kansaa ja sotien merkitystä? Entä käsitelläänkö itsenäisyyspäivän suomalaista yhteiskuntaan ja sen kipupisteitä?

Digipostillan tarkoitus on olla jatkuvasti karttuva tietokanta. Sinne etsitään uusia ja vanhoja saarnoja. Muutamat papit ovat antaneet lähes koko saarnatuotantonsa yhteiseen tietokantaan.

Saarnoja voi syöttää itse Digipostillaan tai niitä voi lähettää Kotimaan toimitukseen: olli.seppala@kotimaa.fi

Lue Digipostillasta löytyviä itsenäisyyspäivän saarnoja.

Lue myös:

Tarua vai totta? – Itsenäisyyspäivänä miehet saarnaavat useammin kuin naiset

Itsenäisyyspäivän saarna vaatii ja antaa