Mitä ihmettä? Ukrainalaissotilas rintamalla suomalainen seurakuntavaalipinssi rinnuksilla

Iltalehden politiikan toimittaja Tommi Parkkonen laittoi tänään Instagramiin kuvan, jossa Ukrainan armeijan sotilas pitelee käsissään Suomen luterilaisen kirkon seurakuntavaalien 2014 tunnuspinssiä Usko hyvän tekemiseen ( Klikkaa tämän jutun kuva isommaksi!).

Kiovasta tavoitettu Parkkonen kertoo Kotimaa24:lle ottaneensa kuvan Mariupolin liepeillä maantiellä perjantaina. Se on napattu ennen tulitauon alkamista. Samaan aikaan separatistien tykkituli jylisi noin kilometrin päässä Parkkosesta ja sotilaasta, jonka nimi on Roma.

Parkkonen kertoo, että sotilas kuuluu todennäköisesti Ukrainan armeijaan, ei siis vapaaehtoisjoukkoihin.

– Olin hänen kanssaan liikenteessä, juteltiin niitä näitä, hän puhui huonosti englantia, Parkkonen kertoo.

Kun Parkkosella tuli mieleen ottaa Romasta kuva, hän kaivoi laukustaan objektiivin. Samalla käteen osui Porista SuomiAreenasta kaverilta saatu seurakuntavaalipinssi. Parkkonen päätti tarjota sitä Romalle.

– Kerroin hänelle, mitä pinssin viesti tarkoittaa eli Usko hyvän tekemiseen, ”Believe making good”.

Seurakuntavaaleista ei ollut puhetta, pinssin sanoma oli keskiössä.

– Juteltiin siinä hänen kanssaan sodasta ja siitä miten päätöntä ja älytöntä se on. Miten älytöntä, kun Euroopassa 2014 tapahtuu tällaista. Ihmisten ja valtioiden pitäisi jotenkin muuten pystyä ratkaisemaan asiat kuin ampumalla toisiaan. Siihen tilanteeseen pinssin viesti Usko hyvän tekemiseen sopi hyvin ja ajattelin, että otanpa kuvan.

Tämän jälkeen Roma halusi pinssin itselleen, ja myös sai sen.

– Hän laittoi pinssin rinnuksiinsa ja lähti takaisin rintamalle.

Parkkonen lentää tiistaiksi Kiovasta takaisin koti-Suomeen. Hän kertoo, että Kiova on tällä hetkellä täysin rauhallinen paikka.

Parkkonen Instagramissa

Parkkonen Twitterissä

Kuva: Tommi Parkkonen