MTV: Lempäälän seurakunta parodioi Putousta

Lempäälä parodioi Putousta

Lempäälän seurakunnan nuorisotyöntekijät ovat parodioineet MTV3-kanavan Putous-viihdeohjelmaa, uutisoi MTV.

Seurakunnan työntekijät esiintyvät seurakunnan nuorisotyön kausiesitteessä poseeraten samalla tavalla kuin Putous-ohjelman näyttelijät.

Seurakunnan nuoriso- ja rippikoulutyön seurakuntapastori Henri Karvinen toteaa Kotimaa24:lle, että esite on tuonut Lempäälän seurakunnalle ja samalla koko kirkolle mukavaa positiivista julkisuutta.

- Mitä minun silmiini on tullut, palaute on järjestään positiivista, mutta en niin sinisilmäinen ole, että kuvittelisin, että tämä on kaikkien mielestä hyvä juttu.

Jotkut seurakunnat ovat ennakkoluulottomasti alkaneet hyödyntää ajan ilmiöitä ja huumoria tiedotuksessaan. Esimerkiksi Nokian seurakunnan hassunhauskat seinäbanderollit ovat jääneet monen mieleen.

- Nokian seurakunta käyttää niitä yleisessä tiedottamisessa, meillä tämä on pelkästään nuorisotyön juttu. Myös Kangasalan seurakunnassa on ollut nuorisotyössä samantyyppistä mainostusta ja teemaa. 7-8 vuotta sitten Kangasalan seurakunta teki Harry Potter -teemasta työntekijävalokuvan, josta olemme saaneet innostusta omalle toiminnallemme täällä, Karvinen kertoo.

- Vaikka kirkolla on muuttumaton sanoa, muodot, jolla sitä tuodaan julki, voivat muuttua. Paljon on kuullut puhetta siitä, että kirkon sanoma pitäisi tuoda jollain tavalla nykypäivään. Miksi puhutaan, muttei tehdä? Tämä meidän juttu on pieni esimerkki siitä, mitä voi tehdä, Karvinen pohtii.