Museonjohtaja: Guggenheim ei uhkaa Kiasmaa

Eilispäiväinen kulttuurin jymyuutinen kertoi, että vuoden loppuun mennessä selvitetään, voidaanko Suomeen perustaa Guggenheim-Helsinki-museo. Kiasman museonjohtaja Pirkko Siitari uskoo, että maailmankuulun museon saaminen Suomeen lisäisi maahamme kulttuurimatkailua ja hyödyttäisi kaikkia museoita.

Siitari ei näe Guggenheimin museota uhkana Helsingissä sijaitsevalle Nykytaiteen museo Kiasmalle: Kyse olisi synergiasta, ei kilpailuasetelmasta. Siitari huomauttaa, että New Yorkin Guggenheim-museo ja Kiasma ovat tehneet aiemmin yhteistyötä.

Guggenheim on keskittynyt moderniin ja nykytaiteeseen. Siitarin mukaan se on lähinnä modernin taiteen museo, kun taas valtion taidemuseo Kiasma keskittyy suomalaiseen mutta myös kansainväliseen nykytaiteeseen.

- Maahan mahtuu lisää museoita. Guggenheim on mielenkiintoinen hanke, jonka toivotan tervetulleeksi, Siitari sanoo ja kertoo tienneensä hankkeesta jo pitkään.

Jos Guggenheim rakennettaisiin, siitä tulisi todennäköisesti pääkaupunkiseudun suosituimpia turistinähtävyyksiä nykyisin kärjessä olevien rakennusten Temppeliaukion kirkon, Uspenskin katedraalin ja Helsingin tuomiokirkon rinnalle.