Mysteerikuva: Ketkä keskustelevat Jyväskylässä?

Mysterrikuva - Jyväskylän kesä 1980

Kotimaa on 111-vuotias. Sen valokuva-arkistossa on useampi laatikollinen kiinnostavia vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollisia tietoja siitä, milloin ja mistä tilanteesta kuva on otettu.

Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa24 julkaisee viikoittain yhden kuvan arkistosta. Kuvat kertovat niin Kotimaan, kirkon kuin Suomenkin menneistä vuosikymmenistä.

Tämänviikkoisessa valokuvassa on poikkeuksellisesti takana tieto kuvauspaikasta ja ajankohdasta. Kuva on otettu Jyväskylän kesä -tapahtumassa vuonna 1980. Mutta ketkä kuvassa keskustelevat?

Nähdäksesi paremmin klikkaa kuvaa suuremmaksi.

Jos sinulla on tietoa kuvasta, voit kertoa sen alla tai lähettää tiedon osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi

7 kommenttia

 • Mari Teinilä sanoo:

  Hilkka Pietilä, mutta mieshenkilöä en tunnista.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Hannu Kuosmanen sanoo:

  Saatat olla Teemu oikeassa, Heikki Koskelta näyttää. Hän oli 1980 Alkon vähittäismyyntijohtaja ja voi olla, että Jyväskylän Kesässä puhuttiin alkoholipolitiikasta. Mutta voi kuvan mieshenkilö olla joku ulkomainen esitelmöitsijäkin.

  Ja kun tarkemmin muistelen, voi jopa olla, että olisin kuvan ottanut. Nimittäin jotenkin minulla on muistikuva Hilkka Pietilän iloisenvärisestä puserosta ja siitä että olisin ollut tuolloin Jyväskylässä juttua tekemässä.

  Sen verran jää kaivelemaan, että pakko tämä on selvittää. Eli tässä joutuu varmaan vielä kaivautumaan Kotimaan arkistoon selailemaan kesän 1980 lehtiä – mitkä muuten pitäisi kiireesti digitoida, siis Kotimaan kaikki vuosikerrat. Olisi paljon helpompaa tämäkin historiankirjoitus.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Olli Seppälä sanoo:

   Hannu, välttämättä arkistosta löytyviä kuvia ei ole koskaan painettu lehdessä. Ne voivat myös olla kuvia samasta tilanteesta, mutta eri ihmistä. Kuvaaja on varoiksi tehnyt useita vedoksia.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Hannu Kuosmanen sanoo:

   Näin toki, Olli. Jotenkin minulla vain on hämärä muistikuva, että olisin juuri tuolloin tehnyt jutun Jyväskylän kesästä. Mutta voi olla, että muistikuvatkin alkavat olla yhtä hataria kuin nämä oikeatkin kuvat.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Teemu Kakkuri sanoo:

   Kotimaan digitoimiseen olisin valmis antamaan muutaman rovon vaikka kansalaiskeräyksen muodossa. Historiantutkimuksen taso täällä jumalanseläntakana kohentuisi huomattavasti.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Jorma Hentilä sanoo:

  Hilkka Pietilä kyllä, mutta nähdäkseni ei Heikki Koski. Luulisin tunnistavani Heikki Kosken, sillä olin liki 12 vuotta töissä Alkon pääkonttorissa Kosken pääjohtaja-aikana.

  Ilmoita asiaton kommentti