Mysteerikuva: Kuka kastetaan ja missä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa ja Kotimaa24 julkaisevat kuvia arkistostaan.

Tämän viikon kuvassa on meneillään kastetilaisuus kirkon alttarin edessä. Keitä kuvassa olevat henkilöt ovat? Missä ja milloin kuva on otettu?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaa24:n Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Tekstejä saatetaan käyttää osana seuraavia mysteerikuvajuttuja.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuva oli erikoinen, sillä yhden henkilön kasvot oli leikattu kuvasta pois. Laila Mäkipentti kirjoitta näin: ”Kuva on mahdollisesti otettu diakonissalaitoksella, missä Helsingin Raamattukoulu aloitti toimintansa [1950-luvun alussa]. Kuvassa toinen oikealla oleva nainen on hammaslääkäri Annikki Mäkipentti, joka oli yksi raamattukoulun perustajista. Kuvan keskellä oleva, pois leikattu nainen, on opetusneuvos ja diakonissa Kerttu Vainikainen, joka oli Helsingin Raamattukoulun johtaja ja perustaja.”

Lue myös:

Mysteerikuva: Kenen pää puuttuu? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Ketkä kolme miestä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Seitsemän miestä heitä on – mutta keitä he ovat?

Mysteerikuva: Missä jaetaan ehtoollista? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.