Mysteerikuva: Kuka levittää käsiään? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa ja Kotimaa24 julkaisevat kuvia arkistosta.

Tämänviikkoisessa valokuvassa neljä naista ja yksi mies istuvat matalan pöydän ääressä. Mistä tilanteesta, missä ja milloin kuva on otettu? Tunnistatko kuvan henkilöitä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaa24:n Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Tekstejä saatetaan käyttää osana seuraavia mysteerikuvajuttuja.

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Kirsti Ritopeura

Edellisen kuvan ratkaisu

Edellinen mysteerikuva julkaistiin 15.11. Kuva vallatusta kirkosta on otettu Ruovedellä heinäkuussa 1987. Valtaus liittyy Suomen Lähetysseuran ja Kirkon nuorisotyön keskuksen Pula-keräykseen, jonka tarkoitus oli rakentaa maailmanlaajuista kirkkoa. Ruoveden tempauksen kohteena oli erityisesti senegalilainen Ngajokheimin kirkko.

Kirkkoon asettautui kolmisenkymmentä nuorta. He suostuivat tulemaan ulos vasta, kun heidän vanhempansa maksoivat "lunnasrahoina" keräykseen 50 markkaa nuorta kohden.

Ruoveden kirkkoa voinee kenties pitää ensimmäisenä nyky-Suomessa vallattuna kirkkona, olkoonkin, että valtaus tapahtui yhteisten pelisääntöjen mukaan ja kirkkoherran suostumuksella.

Lue myös:

Mysteerikuva: Ketkä ovat matkalla alttarille? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Kuka uskaltaa tanssia kirkossa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Mikä siunaaminen? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.