Mysteerikuva: Kuka valtasi kirkon? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa-lehti ja Kotimaa24 julkaisevat kuvia arkistostaan.

Tämänviikkoisessa valokuvassa kirkon edessä pidetään banderollia, joka kertoo, että kirkko on vallattu. Missä ja milloin kuva on otettu? Mistä tilanteesta on kyse? Tunnistatko kuvan henkilöitä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaa24:n Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Tekstejä saatetaan käyttää osana seuraavia mysteerikuvajuttuja.

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Jukka Granström

Edellisen kuvan ratkaisu

Edellinen mysteerikuva julkaistiin 9.11. Muiden muassa Jorma Bäckman (itsekin kuvassa) ja Hannu Laasio kertoivat tarkkaan kuvan tarinan.

Laasio kirjoittaa: "Menossa on Merimieslähetysseuran [nykyisin Merimieskirkko] uuden pääsihteerin tehtävään siunaaminen Taivallahden [Temppeliaukion] kirkossa [12. toukokuuta 1981]. Kulkueessa ensimmäisenä on Jorma Bäckman. Ensimmäisessä parissa oikealla on Bäckmanin opiskelukaveri Arvi Hurskainen, sittemmin Afrikan kielten ja kulttuurin professori Helsingin yliopistossa, hänen parinaan edellinen pääsihteeri Jorma Louhivuori. Toisessa parissa mahdollisesti oikealla Alpo Aaltonen, Sauvon kirkkoherra, ja parinaan Paavo Ekko Porista. Viimeisenä johtokunnan puheenjohtaja piispa Erkki Kansanaho."

Lue myös:

Mysteerikuva: Ketkä ovat matkalla alttarille? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Kuka uskaltaa tanssia kirkossa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Mikä siunaaminen? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Keitä pappeja alttarilla? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Ketkä tutkivat ja mitä? – Katso edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.