Mysteerikuva: Mikä kokous meneillään?

Helsingin hiippakuntakokous

Kotimaa on 112-vuotias. Sen valokuva-arkistossa on laatikollinen kiinnostavia vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja mistä tilanteesta kuva on otettu.

Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa24 julkaisee viikoittain yhden kuvan arkistosta. Kuvat kertovat niin Kotimaan, kirkon kuin Suomenkin menneistä vuosikymmenistä.

Tämänviikkoisessa valokuvassa on kolme meistä tutkimassa papereita. Mitä ilmeisimmin kyse on jostain kokouksesta. Mistä? Missä ja milloin kuva on otettu? Keitä siinä on? – Kuvaaja on Jukka Granström.

Nähdäksesi paremmin klikkaa kuvaa suuremmaksi.

Jos sinulla on tietoa kuvasta, voit kertoa sen alla tai lähettää tiedon osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi

Kuva: Jukka Granström / Kotimaan kuva-arkisto

5 kommenttia

 • Jouni Parviainen sanoo:

  Pöydällä on papereita, joissa näyttäisi olevan erilaisia nuottikuvia. Voisiko kuvan työskentely siis liittyä esim. messusävelmistön uusimisprosessiin 1990-luvulla?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Risto Voipio sanoo:

  Valiokuntasihteeri Kai Kiilunen laittaa papereita järjestykseen sillä aikaa kun Olavi Rimpiläinen ja kirkolliskokouksen lainoppinut asiantuntija Hans Saxen tutkivat muita tekstejä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Markku Kotila sanoo:

  Etualalla dos. Jarmo Kiilunen. Raamatunkäännöskomitean tai käännösyksikön kokous.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jouni Parviainen sanoo:

  Nuotiston sijaan etualalla kuvassa voi todellakin olla Vanhan testamentin hepreankielistä alkutekstiä. Voipion ja Kotilan kommentit yhdistämällä voi esittää oletuksen, että kyseessä on jokin piispainkokoustyöskentelyyn liittyvä tilanne 1980-luvun puolivälin tietämissä.

  Ilmoita asiaton kommentti