Mysteerikuva: Mikä lähetystö ja missä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kotimaalla on menossa 114. vuosikerta. Lehden valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja mistä tilanteesta kuva on otettu.

Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa24 julkaisee kuvia arkistosta. Kuvat kertovat niin Kotimaan, kirkon kuin Suomenkin menneistä vuosikymmenistä.

Tämänviikkoisessa valokuvassa piispalle ojennetaan arvatenkin joku mietintö tai vastaava. Mistä tilanteesta on kyse? Missä ja koska kuva on otettu? Tunnistatko kuvassa olevia henkilöitä?

Nähdäksesi paremmin klikkaa kuvaa suuremmaksi. Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se joko Kotimaa24:n Facebook-sivulla tai viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi.

Tekstejä saatetaan käyttää osana seuraavia mysteerikuvajuttuja, joissa käsitellään kuvien taustoja.

Edellisen kuvan ratkaisu

Edellinen kuva julkaistiin 7.7.2019. Se tunnistettiin hyvin. Pekka Kiviranta kirjoitti: "Kuva valtakunnallisen evankeliumijuhlan (jolla nimellä se tuolloin tunnettiin) lähettien matkaan siunaamisesta. Piispa [Yrjö] Sariola, avustajina SLEYstä tj Reijo Arkkila, lähetysjohtaja Tuula Sääksi, hallituksen pj Väinö Takala, kuvassa myös Raimo Harjula KLKsta. Lisäksi ulkomainen vieras, ja ehkä järjestävän seurakunnan kirkkoherra. ja pari muuta. Vuotta en muista, Lapuan hiippakunnan alueelta."

Reijo Arkkila muisti, että kuva on vuodelta 1987. Hän myös muisteli, että kuvassa on edellä mainittujen lisäksi Papua-Uusi-Guinean piispa (Ray Rasame ?) sekä Lapuan tuomiorovasti Jussi Ranta.

Lisäksi yhdessä viestissä mainitaan, että kuvassa olisi rovasti (?) Takala.

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Jukka Granström

Lue myös:

Mysteerikuva: Papistoa pihalla? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Ketkä istuvat piirissä lattialla? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Kolme miestä, mutta missä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Mitä luovutetaan ja kenelle? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.