Mysteerikuva: Mikä siunaaminen? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kotimaalla on menossa 114. vuosikerta. Lehden valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja mistä tilanteesta kuva on otettu.

Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa24 ja Kotimaa-lehti julkaisevat kuvia arkistosta. Kuvat kertovat niin kirkon kuin Suomenkin menneistä vuosikymmenistä.

Tämänviikkoisessa valokuvassa on meneillään siunaustilanne kirkossa. Tunnistatko kuvan henkilöitä? Missä ja milloin kuva on otettu?

Nähdäksesi paremmin klikkaa kuvaa suuremmaksi. Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se joko Kotimaa24:n Facebook-sivulla tai viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi.

Tekstejä saatetaan käyttää osana seuraavia mysteerikuvajuttuja, joissa käsitellään kuvien taustoja.

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Seppo Sirkka. Kuva on julkaistu myös 24.10. ilmestyneessä Kotimaassa.

Edellisen mysteerikuvan ratkaisu

Edellinen mysteerikuva julkaistiin Kotimaassa 17.10. ja Kotimaa24:ssä 18.10.

Kuvan tilanne oli monilla tiedossa. Se on lounaalta Lapuan piispan Yrjö Sariolan piispanvihkimyksen jälkeen 2.2.1975 (Sariola aloitti piispan virassa joulukuussa 1974). Takarivissä vasemmalta ovat Aune Simojoki, opetusministeri Marjatta Väänänen, Yrjö Sariola, presidentti Urho Kekkonen, rouva Anna-Maija Sariola ja arkkipiispa Martti Simojoki.

Edessä oikealla on asessori Timo Rusama, hänen vieressään Eila Nikolainen ja hänestä seuraavana Helsingin piispa Aimo T. Nikolainen. Hänen oikealla puolella istunutta naista epäiltiin Saara Rusamaksi tai Birgitta Vikströmiksi. Lähinnä kuvaajaa oikealla oleva nainen on mahdollisesti Eila Ollikainen.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.