Mysteerikuva: Missä ehtoollista vietetään? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu.

Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa ja Kotimaa24 julkaisevat kuvia arkistostaan. Kuvat kertovat niin Kotimaan, kirkon kuin Suomenkin menneistä vuosikymmenistä.

Tämänviikkoisessa kuvassa on meneillään ehtoollisen vietto. Perusmessusta ei ole kyse, sillä taustalla soittaa bändi. Missä ja milloin kuva on otettu? Tunnistatko kuvan henkilöitä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaa24:n Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Tekstejä saatetaan käyttää osana seuraavia mysteerikuvajuttuja.

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Ritva Rasila

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvaan lähetti vastauksen kuvan oikeassa laidassa oleva henkilö itse eli Tuula Mäkitalo: "[Kuvassa on] tiedotusvastaava Tuula Luotonen Kotkan ev.-lut. seurakuntien Kymenlaakson messujen Messukappeliin johtavalla käytävällä Toivo Pekkasen koululla 1980-luvulla. Kotka-Kymin seurakunnan viestinnän lehtileikkeistä ja laajasta kuva-arkistosta löytyy messujen päivämäärät ja sisäkuviakin. – Olin Kotkan kolmen seurakunnan ja seurakuntayhtymän viestinnästä vastaavana tiedottaja/tiedotus-/viestintäpäällikkö vuosina 1979–2013. Suurimman osan aikaa sukunimeni oli Luotonen. Vuoden 2001 alusta palasin tyttönimeeni Mäkitalo."

Kuvassa taustalla näkyvä mies on Pirkko Soukan mukaan mahdollisesti pastori Pertti Tenhovaara, joka tuli Kotkan seurakuntaan viralliseksi apulaiseksi 1988 ja kirkkoherraksi 2000-luvun alussa. Kuva on otettu elokuussa 1988.

Lue myös:

Mysteerikuva: Ketkä laulavat ja missä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Kuka levittää käsiään? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Kuka valtasi kirkon? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Ketkä ovat matkalla alttarille? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.