Mysteerikuva: Mistä traagisesta tapahtumasta on kyse?

hautajaiset

Kotimaa on 112-vuotias. Sen valokuva-arkistossa on laatikollinen kiinnostavia vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja mistä tilanteesta kuva on otettu.

Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa24 julkaisee viikoittain yhden kuvan arkistosta. Kuvat kertovat niin Kotimaan, kirkon kuin Suomenkin menneistä vuosikymmenistä.

Tämänviikkoisessa valokuvassa kaksi pappia toimittaa hautaan siunaamista. Tilanne on tavallista puhuttelevampi, sillä arkkuja on kolme. Mistä traagisesta tapahtumasta on kyse? Keitä kuvassa olevat papit ovat? Milloin ja missä kuva on otettu?

Nähdäksesi paremmin klikkaa kuvaa suuremmaksi.

Jos sinulla on tietoa kuvasta, voit kertoa sen alla tai lähettää tiedon osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Tapani Erämaja

2 kommenttia

  • Olli Seppälä sanoo:

    Tomi Valjus lähetti toimitukseen viestin: “Kirkko on [Helsingin] Roihuvuoren kirkko ja vasemmanpuoleinen pappi on Roihuvuoren seurakunnan kirkkoherra, 1980-luvun alkupuolella. Hänen nimeään en muista.”

    Ilmoita asiaton kommentti
  • Olli Seppälä sanoo:

    Maria Ronkainen lähetti toimitukseen viestin: “Todennäköisesti kyse on m/s Malmin mukana 7.12.1979 hukkuneesta perheestä. Perheen isä oli laivalla töissä, ja hän oli ottanut vaimonsa ja kaksi lastaan mukaan matkalle. Perheen lapsista muistaakseni vanhempi jäi meren omaksi, joten arkkuja siunaustilanteessa on vain kolme (äidin, isän ja nuoremman lapsen arkut). Perhe asui Roihuvuoressa, josta tämä kuvakin siis on.”

    Ilmoita asiaton kommentti