Mysteerikuva: Papistoa pihalla? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kotimaalla on menossa 114. vuosikerta. Lehden valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja mistä tilanteesta kuva on otettu.

Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa24 julkaisee kuvia arkistosta. Kuvat kertovat niin Kotimaan, kirkon kuin Suomenkin menneistä vuosikymmenistä.

Tämänviikkoisessa valokuvassa on joukko albapukuisia ihmisiä, joukossa yksi piispakin. Mistä tilanteesta on kyse? Missä ja koska kuva on otettu? Tunnistatko kuvassa olevia henkilöitä?

Nähdäksesi paremmin klikkaa kuvaa suuremmaksi. Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se joko Kotimaa24:n Facebook-sivulla tai viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi.

Tekstejä saatetaan käyttää osana seuraavia mysteerikuvajuttuja, joissa käsitellään kuvien taustoja.

Edellisen kuvan ratkaisu

Edellinen kuva julkaistiin 20.6.2019. Siinä joukko miehiä ja naisia veisasi. Raine Haikarainen kirjoitti Kotimaa24:n Facebook-sivulla: "Joo, meikäläinenhän se siinä [vasemmalla] hartaan näköisenä veisaamassa. Vieressäni Reino Junttila, Ilkka Porio sekä Jarmo Kiilunen. Martti Pitkänen toinen oikealta. Joku Helsingin hiippakunnan tilaisuus 90 -luvun alkupuolella."

Kuvauspaikaksi arveltiin Kallion kirkkoa, mutta myös Helsingin Diakonissalaitoksen kirkkoa, mikä lienee oikea vastaus (taustalla näkyy ikkunalaudalla ruukkukasvi, sellaisia ei Kallion kirkossa ole ollut). Kuva on vuodelta 1991 Helsingin hiippakuntakokouksesta.

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / J-P Heinola

Lue myös:

Mysteerikuva: Ketkä istuvat piirissä lattialla? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Kolme miestä, mutta missä? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Mysteerikuva: Mitä luovutetaan ja kenelle? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.