Naantalissa tehtiin aloite kirkkolain muuttamiseksi Kipan osalta

Naantalin seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston eilisessä kokouksessa tehtiin aloite, jossa pyydetään Hiippakuntavaltuustoa esittämään Kirkolliskokoukselle, että se ryhtyisi pikaisesti toimiin kirkkolain muuttamiseksi Kirkon palvelukeskuksen Kipan osalta. Aloitteella on 30 allekirjoittajaa.

Kipa tuottaa valtakunnallisesti kirjanpidon ja palkanlaskennan palveluja seurakuntatalouksille, seurakunnille, hiippakunnille ja kirkon keskusrahastolle. Nykyisen lain mukaan kaikkien seurakuntatalouksien on liityttävä Kipaan viimeistään ensi vuonna. Naantalilaisten aloitteentekijöiden mukaan seurakuntatalouksille tulisi antaa mahdollisuus hankkia kirjanpidon ja palkanlaskennan palvelut myös itsenäisesti, itse valitsemallaan tavalla.

Aloitteen tekijöiden mukaan Kipa ei ole toteutunut Kirkkohallituksen suunnittelemalla tavalla säästöjä tuoden, vaan se aiheuttaa useille seurakuntatalouksille huomattavia kustannuksia ja ylimääräistä työtä. Allekirjoittajien mukaan Kipaan liittymisestä aiheutuisi Naantalin seurakuntayhtymässä siirtymävaiheen kustannusten lisäksi 30 000 euron lisäkustannukset vuosittain.

Viime marraskuussa Naantalin yhteisessä kirkkovaltuustossa käsiteltiin aloitetta, jossa vaadittiin selvitystä Kipaan liittymisen kustannuksista ja palvelujen toimivuudesta. Kipan johtokunnan tuolloin antamat vastaukset eivät tyydyttäneet asian käynnistänyttä seitsemää yhteisen kirkkovaltuuston edustajaa. Nyt 30 allekirjoittajaa on samalla linjalla.

Tuoreen aloitteen tekijät ovat huolissaan siitä, että kirkossa vallitsee pyrkimys viedä kirkon ja seurakuntien asiat etäälle ja pois niiden omista käsistä. Seurauksena on heidän mukaansa demokratian vähentyminen.

Naantalin yhteinen kirkkovaltuusto merkitsi aloitteen tiedoksi ja lähettää sen yhteisen kirkkoneuvoston valmisteltavaksi.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Kipan kustannukset närästävät Naantalin kirkkovaltuustossa

Kipa vastaa naantalilaisten kritiikkiin

Kirkkoherraraati: Kokemuksia Kipasta

Kirkolliskokousedustajalta täyslaidallinen Kipalle

Edellinen artikkeliShimon Peres haudan lepoon mittavien turvatoimien saattelemana
Seuraava artikkeliVuoden kristillinen kirja 2016 -kilpailun finalistit valittu – voittajan päättää Mikael Pentikäinen

Ei näytettäviä viestejä