Narnia-kirjojen hahmot koristavat pian keskiaikaista kirkkoa Englannissa

C.S. Lewisin Narnia-kirjojen hahmot koristavat pian keskiaikaista kirkkoa Englannissa. Aslan-leijona, fauni herra Tumnus, urhea Riipitsiip-hiiri ja jopa Valkoinen velho sekä kymmenen muuta kirjojen hahmoa on valittu korvaamaan St. Maryn kirkon kuluneet veistokset Beverleyssä, Yorkshiressä.

Kalkkikiviveistokset sijoitetaan tulevana syksynä kirkon pohjoispuoliselle korkealle ulkoseinälle.

– Meidän piti korvata alkuperäiset veistokset, jotka olivat niin sään kuluttamat, ettei meillä ollut käsitystä mitä siellä oikein oli, St. Maryn kirkkoherra Becky Lumly kommentoi Englannin kirkon Church Times -lehdelle.

– Halusimme luoda näkymän, joka liittyy nykykulttuuriin ja jonka ideana on kertoa kirkon ydinsanomaa, liittyä kristinuskon tarinaan, Lumley kertoo.

Tänä vuonna 900 vuotta täyttävää St. Maryn kirkkoa on sanottu yhdeksi kaikkein kauneimmista Englannin pitäjänkirkoista. Sen meneillään oleva entisöinti tulee maksamaan reilut 11 miljoonaa euroa. Veistosten vaihtaminen on osa entisöintiä.

Veistosten suunnitteluun pyydettiin apua East Riding Collegen taidelinjan opiskelijoilta ja toivottiin, että he löytäisivät innoitusta kirkon jo olemassa olevista veistoksista. Ne kuvaavat todellisia ja myyttisiä eläimiä. Mel Watkins luonnosteli faunin, herra Tumnuksen, ja se vakuutti projektiryhmän tilaamaan 14 Narnian hahmoa.

Englantilaiskirkon seinille nostettavat Narnia-hahmot on suunnitellut ja veistänyt kuvanveistäjä Kibby Schaefer.

Kuva: St. Maryn seurakunnan arkisto. Narnian hahmot veistetään kalkkikivestä.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.