Neljä ehdokasta koossa – Harry S. Backström asetettiin ehdolle Porvoon piispanvaaliin

Länsi-Turunmaan ruotsalaisen seurakunnan kirkkoherra Harry S. Backström (s.1957) on asetettu ehdolle Porvoon hiippakunnan piispanvaaliin. Valitsijayhdistys jätti vaaliasiakirjat tuomiokapituliin tänään maanantaina.

Länsi-Turunmaan ruotsalaisen seurakunnan kirkkoherra Harry S. Backström (s.1957) on asetettu ehdolle Porvoon hiippakunnan piispanvaaliin. Valitsijayhdistys jätti vaaliasiakirjat tuomiokapituliin tänään maanantaina.

Harry S. Backström on toiminut Länsi-Turunmaan ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherrana vuodesta 2012. Hänet vihittiin papiksi vuonna 2008. Vuonna 2018 hän väitteli teologian tohtoriksi pappilan taloudesta, kulttuurista ja teologiasta. Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa kappalaisena Houtskarin ja Dragsfjärdin kappeliseurakunnissa. Ennen vuotta 2008 Backström työskenteli esimerkiksi metsäteollisuudessa.

Piispanvaalin ehdokasasettelu päättyy huomenna tiistaina. Porvoon piispanvaalissa äänioikeutettuja on kaikkiaan noin 700. Äänioikeutetuista puolet on Porvoon hiippakunnan pappeja ja lehtoreita, toisen puolen muodostavat maallikkoäänestäjät. Maallikkovalitsijoina toimivat hiippakuntavaltuuston maallikkojäsenet, Porvoon hiippakunnasta kirkolliskokoukseen valitut maallikkoedustajat, Porvoon hiippakunnasta valittu kirkkohallituksen jäsen, tuomiokapitulin lakimiesasessori ja tuomiokapitulin maallikkojäsen. Seurakuntien kirkkovaltuustot tai seurakuntaneuvostot ovat valinneet loput äänioikeutetut suhteessa seurakuntien jäsenmääriin.

Vaalin ensimmäinen kierros käydään 19.3. Jos kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta annetuista äänistä, vaalin toinen kierros järjestetään kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken 10.4.

Porvoon hiippakunnan nykyinen piispa Björn Vikström siirtyy Åbo Akademin teologisen etiikan ja uskonnonfilosofian opettajan tehtävään syyskuussa. Uusi piispa aloittaa tehtävässään 1.9.

Aiemmin Porvoon piispanvaaliin on asetettu ehdolle Kirkon ruotsinkielisen työn keskuksen johtaja Sixten Ekstrand, Pietarsaaren ruotsalaisen seurakunnan kirkkoherra Bo-Göran Åstrand ja kulttuuritoimittaja Lisa Enckell.

Kuva: Leila Warén-Backström

Lue myös:

Sixten Ekstrand ensimmäisenä virallisesti ehdolle Porvoon piispanvaaliin

Bo-Göran Åstrand on virallisesti mukana Porvoon piispanvaalissa

Radiotoimittaja Lisa Enckell asetettiin virallisesti ehdolle Porvoon piispanvaaliin

Kaksi ehdokasta valmiina Porvoon piispanvaaliin – toinen rakentaa "huomisen kirkkoa", toinen harkitsisi erillisvihkimyksiä miehille

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.