Niinistö: Auttamisesta saa itse monin verroin takaisin

Ihmisyytemme mitataan siinä, haluammeko auttaa odottamatta vastapalvelusta tai hyötyä itsellemme, sanoi tasavallan presidentti Sauli Niinistö avatessaan 66. yhteisvastuukeräyksen.

Televisiossa puhunut Niinistö korosti vahvan kansalaistoiminnan tarvetta ja merkitystä julkisten palvelujen rinnalla erityisesti vaikeina aikoina.

"Perinteiselle naapuriavulle ja tuelle on juuri nyt erityinen tarve. Tarvitsemme kustannustehokkaat ja kattavat julkiset palvelut, mutta lähimmäiseksi ei viranomaisesta ole. Poliittisten päättäjien tehtävänä on taas lainsäädännöllä luoda ja ylläpitää rakenteita, jotka takaavat ihmisarvoisen elämän kaikille. Suomalaisen yhteiskunnan vahvuus perustuu nyt ja tulevaisuudessa sen eheyteen, siihen että kaikki pidetään mukana."

Puheessaan Niinistö myös kuvaili Yhteisvastuukeräyksen ulko- ja kotimaisen kohteen, Haitin ja Suurella Sydämellä -vapaaehtoispalvelun.

"Auttamisesta saa itse monin verroin takaisin. Yksi esimerkki vapaaehtoistoiminnan suosiosta on juuri Yhteisvastuukeräys. Sitä toteuttamassa on tänäkin vuonna 35 000 talkoolaista, tai arkienkeliä, niin kuin keräys vapaaehtoisiaan itse kauniisti kutsuu", Niinistö totesi.

Niinistön mukaan iIhmisyys mitataan siinä, haluammeko auttaa odottamatta vastapalvelusta tai hyötyä itsellemme.

"Lähimmäisenrakkaus, kanssaihmisten tukeminen, on keskeinen osa yhteistä vastuutamme."

Katso videolta Yhteisvastuukeräyksen keräysjohtaja Tapio Pajusen haastattelu