Nobelistin tyttäreltä pappisoikeudet lesboavioliiton vuoksi

Eteläafrikkalainen anglikaanipappi, tuomiokirkkopapistoon kuuluva Mpho Tutu-Van Furth on luopunut pappisoikeuksistaan.

Etelä-Afrikan anglikaaninen kirkko on joka tapauksessa ollut peruuttamassa hänen pappisoikeuksiaan, koska hän on hiljattain mennyt naimisiin toisen naisen kanssa.

Mpho Tutu-Van Furth on kuuluisan nobelistin, anglikaaniarkkipiispa Desmond Tutun tytär.

Asiasta kertoo eteläafrikkalainen
City Press
.

Tieto hänen päätöksestään tuli sähköpostitse Indonesian Balilta, missä Mpho on häämatkalla puolisonsa Marceline Tutu-Van Furthin kanssa. Pari vihittiin jo joulukuussa Hollannissa. Tilaisuudessa olivat läsnä myös Mphon vanhemmat, Leah ja arkkipiispa emeritus Desmond Tutu.

Lehdistölle antamassaan tiedotteessa Mpho kertoo, ettei voi enää toimia pappina Etelä-Afrikassa, koska maan anglikaaninen kirkko ei enää tunnusta hänen pappeuttaan. Tiedotteen mukaan arvokkuutensa säilyttääkseen Mpho päätti mieluummin luovuttaa lisenssinsä hiippakuntansa piispalle, kuin antaa tämän ottaa lisenssi pois.

Samaa sukupuolta olevien avioliitot ovat olleet Etelä-Afrikassa laillisia vuodesta 2006. Maan anglikaanisen kirkon mukaan avioliitto on kuitenkin ”vain ja ainoastaan yhden miehen ja yhden naisen elinikäinen liitto”.

City Pressin mukaan arkkipiispa emeritus Desmond Tutu kertoo antaneensa tyttärelleen ja tämän puolisolle ”isällisen siunauksen”. Arkkipiispa emeritus toivoo kuitenkin, että sitä ei käytettäisi ennakkotapauksena kun anglikaanikirkon synodi kokoontuu keskustelemaan avioliittoasioista syyskuussa.

Mpho kertoo City Pressin jutussa vaimonsa olevan lääketieteen professori ja ateisti. Hän kertoo myös, että he molemmat ovat päättäneet olla suhteessa naisia.

Kuva: Kuvakaappaus City Pressin nettisivuilta. Kuvankäsittely: Emilia Karhu.

Edellinen artikkeli”Kirkossani on aina muslimeja tutustumassa kristinuskoon”
Seuraava artikkeliKirkon katolle ammuttua hirveä muistetaan rukouksessa

Ei näytettäviä viestejä