Obama: Rukoilen joka päivä voimaa tehdä työni oikein

Presidentti Barack Obama puhui poikeuksellisen avoimesti omasta uskostaan eilen Washingtonissa järjestetyllä vuosittaisella rukousaamiaisella. Obama katsoo Raamatun käskyn palvella vähäisimpiä olevan oman toimintansa johtotähtenä. Hän kertoi aamulla herätessään rukoilevansa, että voisi tehdä työnsä maataan ja ihmisiä palvellen. Iltarukouksessaan presidentti kertoi pyytävänsä Jumalalta anteeksi syntejään, pitämään huolta hänen perheestään ja että Jumala voisi käyttää häntä työvälineenään.

– Uskoni on auttanut minua kestämään työssäni, erityisesti silloin kun kuulemme puolisoni kanssa uskomme kyseenalaisettavan. Mutta lopulta meille merkityksellistä ei ole se mitä muut sanovat vaan se, että olemme rehellisiä omatunnoillemme ja Jumalallemme, Obama sanoi noin 3500 hengen yleisölleen Washingtonin Hilton-hotellissa. Hän viittasi puheessaan puolisoonsa Michelle Obamaan useamman kerran. Obama kertoo rukoilevansa useasti nöyryyttä ja kertoo Jumalan vastanneen rukoukseen jo silloin, kun sai avioitua tämän kanssa.

Viittaus uskon kyseenalaistajiin liitettiin viimeaikaisiin mielipidekyselyihin, joiden yhteydessä on paljastunut yhä useamman amerikkalaisen luulevan Obamaa muslimiksi. Valkoisen talon tiedottajat kuitenkin kiistivät, että kyseessä olisi ollut viittaus tähän.

– Presidentti on syvästi kristitty ja ottaa uskonsa vakavasti. Jos aiheeseen on liittynyt vääriä mielikuvia, tämän päivän jälkeen kaikki amerikkalaiset tietävät mitä hän asiasta ajattelee, presidentin tiedotus viestitti.

Yhdysvaltojen kongressin jäsenten isännöimä kansallinen rukousaamiainen järjestetään joka vuosi helmikuun ensimmäisenä torstaina. Tämänvuotinen aamiainen oli järjestyksessään 59. Kaikki Yhdysvaltojen presidentit Dwight D. Eisenhowerista lähtien ovat osallistuneet tilaisuuteen. Suomesta kutsuttuna paikalla oli tänä vuonna espoolainen kaupunginvaltuutettu Antero Laukkanen ja europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola.

Edellinen artikkeliPoliittiset nuorisojärjestöt haastavat kirkon rahoituksen ja aseman
Seuraava artikkeliLennart Koskinen: Ruotsin kirkko kaipaa kriisianalyysia

Ei näytettäviä viestejä