Oikeus määräsi New Yorkin hyväksymään islaminvastaiset mainokset

Islaminvastaisia mainoksia ei voi kieltää julkisissa kulkuvälineissä, linjasi yhdysvaltalainen alueellinen tuomioistuin tiistaina. Päätös tarkoittaa, että islaminvastainen järjestö The American Freedom Defense Initiative saa levittää mainoksiaan New Yorkin kaupungissa. Asiasta kertoi Huffington Post.

Mainosten sisältö voi yllättää. Mainoksessa jihadistitaistelijan huiviin verhoutuneen miehen kuvan vieressä lukee englanniksi: Juutalaisten tappaminen on ylistystä, joka vie meidät lähelle Allahia. Sitaatin alkuperäksi mainitaan Hamas MTV.

Alueellisen oikeuden päätöksen mukaan julkista liikennettä hoitavalla yhtiöllä ei ole oikeutta kieltäytyä mainosten laittamisesta esille. Oikeuden päätöksen mukaan niiden ei voida katsoa aiheuttavan suoraan muslimeihin kohdistuvaa väkivaltaa.

Järjestön mainokset ovat herättäneet voimakkaita reaktioita aiemminkin ja niitä on vedetty oikeuteen. Esimerkiksi Washington D.C:ssä järjestö mainosti kuvalla, jossa Aadolf Hitler tapaa muslimijohtajaa toisen maailmansodan aikana.

Kuvan vieressä olleessa tekstissä kerrottiin, että islamilainen antisemitismi perustuu Koraaniin. Lisäksi todettiin kahden kolmasosan kehitysavusta menevän muslimienemmistöisiin maihin ja vaadittiin avun lopettamista.

New Yorkin tapausta vastaavassa tilanteessa Philadelphiassa paikallinen bussiyhtiö päätti kieltäytyä ottamasta mitään ei-kaupallisten ja aatteellisten organisaatioiden mainoksia ajoneuvoihinsa.

Huffington Post

Edellinen artikkeliVaatevallankumous patistelee vaateteollisuutta vastuullisuuteen
Seuraava artikkeliSininauhaliiton viisi viestiä hallitusneuvotteluihin

Ei näytettäviä viestejä