Ojares: TV7 on vielä Suomen suurin kanava


TV7 205 toimitusjohtaja Martti Ojares uskoo, että kristillisestä TV7-kanavasta tulee vielä Suomen suurin kanava. Tämän hän kertoo perustavan henkilökohtaisesti saamaansa profetiaan.

Tuore
Ylioppilaslehti
kertoi, että Ojares uskoo, että TV7 on Suomen katsotuin vielä hänen elinaikanaan.

– Joku voi ajatella, että se on vaan pohjalaista uhoa. Kun katson kanavan kasvua ja kehitystä, alan uskoa itsekin siihen, Ojares kuittaa Kotimaa24:lle.

Profetian kanavan kasvusta Ojares sanoo saaneensa jo vuonna 2004.

– Uskon siihen, että ihmiset viime kädessä etsivät totuutta ja arvoja, jonka varaan voivat rakentaa. Niitä uskon, että ihmiset syvimmiltään haluavat. Saamme palautteita hirveän paljon, lähetystä tulee läpi vuorokauden. Valtavan moni on tullut uskoon yöohjelmien kautta, Ojares kertoo ja arvelee, että TV7:lla on suurempi merkitys suomalaisille kuin moni aavistaa.

Katsojia kanavalla on 200 000 viikossa, mutta määrää ei voi tarkistaa, koska pienien kanavien katsojaosuuksia ei eritellä tutkimuksin.

Voittoa TV7 ei tee, mutta velkaakaan ei ole. Kanava on laajentunut Viroon ja on juuri laajentumassa myös Ruotsiin. Sen lahjoitusten määrä on kasvanut. Nyt lahjoituksia tulee vuosittain 2,7 miljoonan euron edestä, kun toiminnan alkuvaiheissa vuonna 2004 niitä tuli 200 000 euroa. Keskimääräinen lahjoitussumma on 40 euroa. Kanava pyörii lahjoituksilla, ohjelma-ajan myynnillä ja TV7 Kaupan myynnillä. Sanoman entinen eläkkeelle jäänyt varatoimitusjohtaja Ojares tekee ainakin itse työtään palkatta.

Ylioppilaslehti paljasti myös, että kanava asentaa vankiloihin kaapelibokseja. Sellaiset ovat jo tai ovat paraikaa tulossa Turkuun, Sukevalle, Kylmäkoskelle ja Vaasaan, Ojares vahvistaa. Vaasassa paikallinen helluntaiseurakunta jakaa hankkeen kulut. Ojareksen mukaan vangit ovat halunneet kanavaa.

Luterilaisen kirkon kanssa kanavalla ei ole Ojareksen mukaan ollut kontakteja sen jälkeen, kun se perustettiin kymmenkunta vuotta sitten. Aluksi kanava lähestyi kirkkoa.

– Ilmeisesti kirkon perinteet Ylen kanssa palvelevat heitä. Tällainen ehkä vähän karismaattiseksi luokiteltu kanava ei ehkä ole se… Ei meillä mitään konflikteja ole. Olemme keskittyneet omaan työhömme. Siunaamme heitä, rukoilemme heidän puolesta, että Herra antaisi viisautta toimia. Heillä on iso rooli ja suuri vastuu, Ojares toteaa viitaten heihin, jotka kirkossa vastaavat, missä mediassa toimitaan.

Ojares oli yli 60 vuotta luterilaisen kirkon jäsen. Kotimaa24:lle Ojares kuitenkin kertoo jättäneensä melko pian kanavan perustamisen jälkeen kirkon. Tällä hetkellä hän ei ole minkään kirkkokunnan jäsene. Ojares kuvaa olevansa neutraali.

– Koin, kun TV7 on kaikille tarkoitettu kanava, että on parempi olla neutraali, ettei asiasta muodostu raja-aitaa ihmisille. Siitä ei tulisi estettä. En halua morkata luterilaisia tai helluntailaisia tai mitään kirkkokuntaa. Raamattu sanoo, että meidän tehtävä on siunata. Siunaan kaikkia.

– Ohjelmasisällön pitää olla Raamattuun tukeutuva, niin kuin se kirjoitettu on. Se on se meidän kriteeri. Tunnustuskunnista ei puhuta Raamatussa, ne ovat ihmisten rakennelmia. Haluamme, että kaikki oppisivat tuntemaan Raamatun. Ei minulla ole mitään muuta ideaa, kuin että ihmiset saisivat tietää mihin sielu menee kuoleman jälkeen.

Edellinen artikkeliSeurakuntarakennemuutoksilla vaikutuksia ystävyysseurakuntatoimintaan
Seuraava artikkeliRiparilaisille vaalitietoutta humoristisilla videoilla

Ei näytettäviä viestejä