Ortodoksisessa kirkossa paloi Mikkelissä – palokunta onnistui pelastamaan ikoneja

Pyhän ylienkeli Mikaelin ortodoksinen kirkko

Mikkelissä Saimaan ortodoksisen seurakunnan Pyhän ylienkeli Mikaelin kirkossa syttyi myöhään sunnuntai-iltana tulipalo hieman ennen kello kymmentä. Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan kirkosta jouduttiin poistamaan savua mutta palo saatiin nopeasti hallintaan.

Savua ja nokea levisi kirkkosaliin aiheuttaen vahinkoa kirkon pintamateriaaleille. Irtaimiston osalta vahingot vaikuttavat jääneen kuitenkin pieniksi, ja palokunta onnistui pelastamaan esineistöä, kuten ikoneita, tiedotteessa kerrotaan.

Suomen ortodoksisen kirkon tiedotteen mukaan kirkon ja sen irtaimiston sekä freskojen ja ikonostaasin kärsimistä vahingoista ja seurakunnan jumalanpalvelustoiminnan järjestämisestä jatkossa saadaan lisätietoa vielä tänään maanantaina, kun kirkkoherra Bogdan Grosu ja Valamon konservointilaitoksen edustajat saapuvat Mikkeliin. Kirkko on poissa käytöstä jonkin aikaa.

Pelastuspäällikkö Tuomo Halmeslahden paikalta saamien tietojen mukaan palo syttyi kirkon sisällä sähköpääkeskuksen lähettyvillä, kertoo sanomalehti Länsi-Savo. Vielä ei ole tietoa siitä, miten palo sai alkunsa. Kirkossa ei ollut ketään palon syttyessä.

Kuva: Wikipedia / MKFI / CC0 1.0. Pyhän ylienkeli Mikaelin kirkko Mikkelissä.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.