Oululaisia leirikeskuksia käyttökieltoon sisäilmaongelmien takia

Isoniemen leirikeskus meren rannalla Haukiputaalla Oulussa on laitettu käyttökieltoon 21.6.2017 alkaen. Muita rakannuksia voi käyttää 1.9.2017 saakka.

Oulun seurakuntien omistamat Umpimähkän ja Isoniemen leirikeskusten päärakennukset on asetettu käyttökieltoon. Umpimähkän leirikeskus sijaitsee Oulunsalossa ja Isoniemi Haukiputaalla.

Molempien leirikeskusten päärakennuksissa on sisäilmaongelmia. Keskusten muita rakennuksia voidaan käyttää syyskuuhun asti.

Oulun seurakuntayhtymä on viime aikoina karsinut omistamiaan kiinteistöjä. Hietasaaren leirikeskus Oulun keskustan tuntumassa ja Vasamon leirikeskus Ylikiimingissä on myyty. Tällä hetkellä seurakunnalla on käyttökieltoon asetettujen keskusten lisäksi käytössään viisi leirikeskusta. Näistä Siiranjärven leirikeskus Taivalkoskella tulee todennäköisesti myyntiin myöhemmin.

Nyt käyttökieltoon asetetuista merenrannalla sijaitsevista leirikeskuksista joko Isoniemeen tai Umpimähkään rakennetaan uusi leirikeskus riippuen siitä, kumpaan seurakuntayhtymä saa ympäristöluvan.

Isoniemen leirikeskuksen kuva: Riitta Hirvonen

Lue myös:

Seurakunnat joutuvat vähentämään kiinteistöjään rajusti