Oulun piispa aikoo ehdottaa muille piispoille, ettei sateenkaaripareja vihkineitä pappeja enää rangaista

Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo. Kuva: Olli Seppälä

Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo ottaa sanomalehti Kalevassa 18.10. julkaistussa haastattelussa kantaa sateenkaaripareja vihkivien pappien rankaisemiseen. Hän toteaa, ettei voi piispana kehottaa vihkimään sateenkaaripareja, koska rikkoisi kirkon kantaa vastaan.

– En liioin usko, että ratkaisemme tilanteen varoituksia jakamalla, hän jatkaa.

Keskitalo kertookin esittävänsä keskiviikkona 21.10. kokoontuvalle piispainkokoukselle, että hiippakunnille muotoillaan asiasta yhteinen suositus. Sen mukaan vihkimiset käsiteltäisiin tuomiokapituleissa ja todettaisiin papin toimineen vastoin kirkon kantaa, mutta käsittelystä ei seuraisi varoitusta tai virasta pidättämistä.

– Yritän sillottaa tätä todellisuutta, joka hiippakunnissa on. Evankeliumi on muuttumaton, mutta aika on muuttunut, Keskitalo toteaa Kalevalle.

Kaleva julkaisi Keskitalon haastatteluun liittyen Oulun hiippakunnan 170-vuotisjuhlaan. Jukka Keskitalo taustoitti piispoille tekemäänsä esitystä myös sosiaalisessa mediassa.

Oikaisu 19.10. kello 14.45. Korjattu Keskitalon jälkimmäisessä sitaatissa oikeaan muotoon virke: "Evankeliumi on muuttumaton, mutta aika on muuttunut."

Lue myös:

Piispat: Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisu selkeyttää oikeudellista tilannetta

KHO: Tuomiokapitulin rangaistus sateenkaariparin vihkimisestä jää voimaan – päätökseen liittyi eriävä lausunto

Kotimaa kysyi kaikkien piispojen kantaa avioliittoon – vastaukset paljastavat isot näkemyserot

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.