Oulun piispanvaaliin vauhtia – Jukka Keskitalo kertoi olevansa valmis ehdokkaaksi

Jukka Keskitalo

Kirkkohallituksen kansliapäällikkö Jukka Keskitalo lähtee ehdokkaaksi Oulun piispanvaaliin. Keskitalo ilmoitti asiasta maanantai-iltana. Asiasta kertoi ensimmäisenä Kaleva. Uutisen jälkeen Keskitalo kertoi ehdokkuudestaan julkisessa Facebook-päivityksessään.

– Arvostan minulle osoitettua luottamusta todella paljon. Näin erityisesti, kun kysymys tulee hiippakunnasta, jonka maaperässä juureni ovat syvällä.

Keskitalo viittaa viestissään myös pitkään seurakuntakokemukseensa ja kokonaiskirkon tuntemukseensa.

– Tiedän, että edessä on pitkä matka, sillä vaali on vasta kesän jälkeen. Lähden tälle ladulle nöyrin mielin ja Jumalan johdatusta kysellen.

Keskitalo on toinen ehdokas, joka ilmoittanut olevansa käytettävissä Oulun piispanvaalissa. Ensimmäisenä ilmoittautui Raudaskylän Kristillisen Opiston rehtori, kirkolliskokousedustaja Jukka Hautala viime viikonloppuna. Hän kertoi, että valitsijayhdistyksen perustamiseen vaadittujen äänioikeutettujen määrä on ylittynyt.

Oulun tuomiorovasti Satu Saarinen ja Kiimingin seurakunnan kirkkoherra Pauli Niemelä ilmoittivat Kalevalle, etteivät lähde mukaan vaaliin. Tuiran seurakunnan kirkkoherra Niilo Pesonen sanoi lähtevänsä ehdolle, jos saa riittävästi kannatusta. Saarisen, Niemelän ja Pesosen nimet esiintyivät Kotimaan vuodenvaihteessa tekemällä soittokierroksella, jolla kartoitettiin Oulun hiippakunnan vaikuttajilta, keiden he odottavat lähtevän mukaan piispanvaaliin. Jutun voi lukea kokonaisuudessaan tästä.

Alustavan arvion mukaan Oulun piispanvaali toimitetaan elo–syyskuussa. Hiippakunnan nykyinen piispa Samuel Salmi jää eläkkeelle marraskuussa.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Ensimmäinen ehdokas valmiina – Jukka Hautala ilmoittautui Oulun piispanvaaliin

Kenestä tulee Oulun seuraava piispa? – Kotimaan soittokierroksella esiin nousi etenkin kolme nimeä

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.