Oulussa Kiimingin seurakunta sai osia Oulujoen seurakunnasta – taustalla kirkkohallituksen päätös

Ylikiimingin kirkko.

Oulussa Kiimingin seurakunta laajenee, kun Oulujoen seurakuntaan kuuluneet Yli-Iin ja Ylikiimingin seurakuntapiirit liitetään osaksi Kiimingin seurakuntaa tämän vuoden alusta. Sekä Oulujoen seurakunta että Kiimingin seurakunta ovat osa Oulun seurakuntayhtymää.

Yli-Iin ja Ylikiimingin liittäminen Kiimingin seurakuntaan luo asiaa selvittäneen työryhmän mukaan maantieteellisesti kiinteämmän seurakuntarakenteen, helpottaa tilojen yhteiskäyttöä sekä säästää työntekijöiden matkoihin käyttämää aikaa. Ylikiimingillä ja Yli-Iillä on Kiimingin kanssa myös yhteistä historiaa.

– Rakennamme Kiimingin seurakuntaa yhteiseksi seurakunnaksi, jossa samalla tuetaan kunkin alueen omaa identiteettiä, sanoo Kiimingin seurakunnan kirkkoherra Pauli Niemelä Oulun seurakuntayhtymän tiedotteessa.

– Vaikka seurakunta laajenee, moni tuttu asiaa säilyy. Oman tutun työntekijän voi edelleen pyytää mukaan elämän tärkeisiin hetkiin. Uskon, että monilla työaloilla syntyy uutta toimeliaisuutta ja elämää.

Päätöksen seurakuntapiirien liittämisestä osaksi Kiimingin seurakuntaa on tehnyt kirkkohallituksen täysistunto 13.12.2016. Päätöksen taustalla on selvitys, jossa tarkasteltiin Oulun seurakuntien seurakuntarakenteen ajanmukaisuutta ja toimivuutta sekä seurakuntayhtymän toiminnallista rakennetta kokonaisuutena.

Ylikiimingin ja Yli-Iin seurakunnat ovat olleet myös itsenäisiä seurakuntia: Ylikiimingin seurakunta liitettiin osaksi Oulujoen seurakuntaa vuonna 2007 ja Yli-Ii seurakunta vuonna 2011.

Kuva: Juho Alatalo / Studio Ilpo Okkon / Kirkon kuvapankki. Ylikiimingin kirkko.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.