Paavi Franciscus: ”En tuomitse uhreja, jotka eivät voi antaa anteeksi”

Paavi Franciscus nosti Yhdysvaltain vierailunsa päätteeksi esiin kysymyksen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kirkon piirissä.

Vierailunsa viimeisenä päivänä, sunnuntaina 27. syyskuuta, paavi kuuli seksuaalisen hyväksikäytön uhreja.
Washington Postin
mukaan tämä oli toinen kerta, kun paavi tapasi heitä kasvotusten.

– Pappien seksuaalisesti hyväksikäyttämien ihmisten tarinat, kärsimys ja tuska koskevat minuun syvästi. Minua hävettää, että ihmiset, joiden vastuulla oli pitää huolta näistä heikoista, raiskasivat heidät ja aiheuttivat heille suurta tuskaa, paavi lausui kolmellesadalle piispalle pitämässään puheessa uhrien tapaamisen jälkeen.

Myöhemmin paluumatkallaan Roomaan paavi piti tiedotustilaisuuden, jossa hän puhui anteeksiannon tärkeydestä.
Vatikaanin radion
mukaan paavi pitää kirkon piirissä tapahtuvaa hyväksikäyttöä ”lähes pyhäinhäväistyksenä” ja pitää syyllisinä myös kaikkia niitä, jotka ovat piilotelleet asiaa.

– Jos joku tekee väärin ja on tietoinen tekonsa vakavuudesta, mutta ei silti pyydä anteeksi, silloin rukoilen Jumalaa päättämään hänestä. Minä annan hänelle anteeksi, mutta hän ei voi saavuttaa anteeksiantoani, jos sulkeutuu sen ulkopuolelle, paavi toteaa.

– Ymmärrän myös hyväksikäytön uhreja ja heidän läheisiään, jotka eivät voi antaa anteeksi. Rukoilen heidän puolestaan, mutta minä en tuomitse heitä.

Edellinen artikkeliPäätoimittaja kirjoitti SDP:lle uskontunnustuksen
Seuraava artikkeli”Olin heti varma, että hän on huijari”

Ei näytettäviä viestejä