Paavi Franciscus vetosi Libyan rannikolla hukkuneiden 150 pakolaisen puolesta: Ei enää!

Paavi Franciscus on vedonnut kansainväliseen yhteisöön, jotta Välimerellä ei enää hukkuisi pakolaisia. Asiasta kertoo Catholic News Agency.

Paavi viittaa 25. heinäkuuta Libyan rannikolla sattuneeseen haaksirikkoon, jossa jopa 150 ihmisen pelätään hukkuneen. Kyseessä on pahin kuolemaan johtanut onnettomuus Välimerellä tänä vuonna. Aluksella oli pakolaisia, myös naisia ja lapsia, muun muassa Eritreasta, Sudanista, Bangladeshista ja Palestiinasta.

– Uudistan hartaan vetoomukseni kansainväliselle yhteisölle toimia ripeästi ja päättäväisesti, jotta vastaavia tragedioita ei tapahtuisi ja kaikkien turvallisuus ja arvokkuus taattaisiin. Kutsun teidät rukoilemaan kanssani uhrien ja heidän perheittensä puolesta, paavi sanoi sunnuntaina johdattaessaan kuulijoitaan perinteiseen Enkelin tervehdys - eli angelus-rukoukseen.

Paavi muistutti samalla kristillisen rukouksen merkityksestä.

– Se on toisiaan rakastavien ihmisten keskinäistä dialogia, dialogia, joka perustuu luottamukseen, jota tukee kuunteleminen ja joka on avointa solidaarisuudelle. Se on Pojan dialogia Isän kanssa, lasten ja Isän välistä dialogia, paavi sanoi.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Euroopan kirkkojen johtajat vetoavat ihmisarvoisemman siirtolais- ja pakolaispolitiikan puolesta

YK:n ihmisoikeuksien julistus täyttää 70 vuotta – Tuore julkaisu: Uuskonservatismi hyväksyy ihmisoikeudet vain osittain

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä