Paavi hyväksyi chileläispiispa Juan Barrosin eroanomuksen ja lähetti kaksi piispaa eläkkeelle

Paavi Franciscus. Pyhän Johannes XXIII:n ja Pyhän Johannes Paavali II:n kanonisointi vuonna 2014.

Paavi Franciscus on hyväksynyt kolmen chileläispiispan eroanomuksen. Yksi erotetuista piispoista on Osornon piispa Juan Barros, jota syytetään hyväksikäytön peittelystä. Vatikaani tiedotti asiasta eilen maanantaina.

Toukokuussa jätetyn eroanomuksen on allekirjoittanut 31 virassa olevaa ja kolme eläkkeelle jäänyttä piispaa. Taustalla on katolista kirkkoa Chilessä ravistellut hyväksikäyttöskandaali. Paavi Franciscus on syyttänyt piispoja seksuaalirikosten peittelystä ja laiminlyönneistä lasten suojelemiseksi hyväksikäyttöön syyllistyneiltä papeilta.

Nyt erotettua Juan Barrosia syytetään chileläisen kardinaalin Fernando Karadiman harjoittaman hyväksikäytön peittelystä. Barros on kiistänyt tienneensä hyväksikäytöstä.

Barrosin lisäksi ero myönnettiin kahdelle piispalle, jotka olivat saavuttaneet 75 vuoden iän. Se on katolisessa kirkossa piispojen tavanomainen eläkeikä.

Uutistoimisto Reutersin siteeraamaan Vatikaanin edustajan mukaan paavi harkitsee edelleen muiden eroanomuksensa jättäneiden Chilen piispojen asemaa.

Oikaisu 18.6.2018 kello 12.10. Artikkelissa kirjoitettiin virheellisesti, että piispa harkitsisi edelleen muiden eroanomuksen jättäneiden Chilen piispojen asemaa. Heidän asemaansa harkitsee paavi.

Kuva: Jeffrey Bruno / Aleteia / CC BY-SA 2.0

Lue myös:

Taustalla hyväksikäytön peittely – Chilen kaikki katoliset piispat jättivät eroanomuksensa paaville

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.