Paavin entinen neuvonantaja George Pell sai hyväksikäytöstä kuuden vuoden vankeustuomion

Katolisen kirkon kirstunvartijana toiminut ja paavin neuvonantajiin kuulunut kardinaali George Pell, 77, on tuomittu Australiassa kuudeksi vuodeksi vankeuteen. Tuomiosta kolme vuotta ja kahdeksan kuukautta on ehdotonta vankeutta. Asiasta ovat kertoneet useat kansainväliset viestimet, muun muassa The Guardian.

Kotimaa24 kertoi jo aiemmin George Pellille tulossa olevasta tuomiosta, jonka hän sai kahden kuoripojan hyväksikäytöstä. Rikokset tapahtuivat 1990-luvulla, jolloin Pell oli Melbournen arkkipiispana. Pell aikoo valittaa tuomiosta.

Pellin puolustusasianajaja Robert Richter yritti saada tuomiota lyhyemmäksi vetoamalla siihen, että kardinaali ei ollut osoittanut toistuvaa taipumusta rikollisuuteen eikä suunnitellut hyväksikäyttöä etukäteen.

The Guardianin mukaan kardinaali Pellin piti joutua huhtikuussa myös toiseen oikeudenkäyntiin niin kutsutusta "Uimarin tapauksesta", jossa häntä olisi syytetty poikiin kohdistuneesta seksuaalisesta häirinnästä Ballaratin uima-altaalla 1970-luvun loppupuolella. Syytteen kantajan kuoltua oikeus kuitenkin totesi, että todisteita ei ollut riittävästi.

Australialaisen Grandin Median mukaan George Pell perusti Melbournen arkkipiispana ollessaan rahaston seksuaalisen hyväksikäytön uhreja varten. Rahastosta korvausta saaneet luopuivat oikeudestaan haastaa kirkko oikeuteen.

Myös Vatikaani on aloittanut omat tutkimuksensa kardinaali Pelliin kohdistuneista syytteistä.

Kuva: Kerry Myers. Kardinaali George Pell.

Lue myös:

Paavin neuvonantajiin kuuluneelle kardinaalille tuomio lasten hyväksikäytöstä

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.