Päivämies: Hyväksikäytön selvittäminen ei kuulu puhujille

Maijan_tarina_kansi205Päivämies-lehti ottaa kantaa seksuaalisesta hyväksikäytöstä kertovaan Maijan tarina -kirjaan. Lehdessä painotetaan asiantuntija-avun merkitystä ja todetaan, että väärät neuvot ja opetukset hyväksikäyttötapauksissa muistuttavat siitä, että ammattiosaamista vaativat tehtävät eivät kuulu puhujille tai rauhanyhdistyksen johtokuntaan vaan osaavalle viranomaisverkostolle.

”Kirjan kuvaama hyväksikäyttö ja hylkääminen on yksiselitteisesti väärin. Kirjan kuvaus tavasta hoitaa Maijan asiaa kertoo, että opetusta ripistä ja anteeksiantamisesta on sovellettu väärin, vastoin Jumalan sanan opetusta. Asioita on salattu uhria mitätöivällä ja alentavalla tavalla. Kristillisyydessä on aina opetettu, ettei mikään oikeuta toimimaan vastoin Jumalan sanaa, ei yhteisön häpeä eikä edes inhimillisesti ymmärrettävä perheen ja läheisen suojelun tarve. Lainsäädäntö on laadittu kaikkien ja erityisesti rikoksen uhriksi joutuneen suojaksi”, kirjoituksessa sanotaan.

”Maijan tarina hämmentää ja järkyttää myös kristillisyyden sisällä. On erittäin murheellista huomata se, mitä synti ja valvomattomuus saavat aikaan myös uskovaisten keskuudessa. Kuvaus tapahtuneesta on kaukana uskon ja elävän kristillisyyden perusolemuksesta. Se, että hyväksikäyttötapauksissa on neuvottu, opetettu ja toimittu väärin muistuttaa vakavasti siitä, että ammattiosaamista vaativat tehtävät eivät kuulu puhujille tai rauhanyhdistyksen johtokuntaan, vaan osaavalle viranomaisverkostolle. Rikoksen uhri on aina vaarassa jäädä vaille tukea ja turvaa, jos avuksi ei saada myös osaavaa asiantuntija-apua”, Päivämiehessä todetaan.

Lue kirjoitus kokonaisuudessaan täältä.