Palestiinalaisjohtaja nimesi Jeesuksen islamilaiseksi marttyyriksi

Krusifiksi Laitilan kirkossa

Vanhempi palestiinalaisjohtaja ja Fatahin keskuskomitean jäsen Tawfiq Tirawi on nimennyt Jeesuksen ensimmäiseksi islamilaiseksi marttyyriksi. Asiasta kertoi raportissaan palestiinalaista yhteiskuntaa tutkivat yleishyödyllinen instituutti Palestinian Media Watch (PMW).

Tirawi kirjoitti PMW:n mukaan Facebook-päivityksessään jouluaattona: "Tämä on siunattu joulu. Herramme Jeesuksen, Messiaan, ensimmäisen palestiinalaisen ja ensimmäisen shahidin (islamilaisen marttyyrin) syntymäpäivä."

PMW:n mukaan useampikin palestiinalaisjohtaja kutsui joulutervehdyksissään Jeesusta palestiinalaiseksi.

Tapaninpäivä Fatahin vallankumousneuvoston jäsen Muwaffaq Matar kirjoitti palestiinalaishallinnon virallisessa päivälehdessä Al-Hayat Al-Jadidassa: "Kuka muu voisi voittaa Nobelin rauhanpalkinnon joka vuosi ikuisesti kuin palestiinalainen Jeesus, Marian poika, joka syntyi Betlehemissä..."

Pari päivää aiemmin Ramallahin alueen kuvernööri Laila Ghannam kirjoitti samassa lehdessä: "Palestiinan koko kansa juhlii joulua, koska olemme ylpeitä siitä, että Jeesus on palestiinalainen."

PMW-instituutin mukaan palestiinalaishallinnon presidentti Mahmud Abbas esiintyessään tapaninpäivänä uutisissa julisti joulun palestiinalaiseksi juhlaksi:

"Joulu ei ole vain uskonnollinen vaan kansallis-uskonnollinen juhla. Meille kaikille palestiinalaisille tämä on meidän juhlamme. Siksi me kaikki vietämme sitä. Palestiinalaisten johto menee kirkkoon olemaan läsnä messussa. – – On meidän velvollisuutemme tehdä näin, koska – kuten teille sanoin – se on uskonnollinen juhla meidän [kristitylle] väellemme, ja te olette meidän väkeämme, ja se on [myös] kansallinen juhla meille kaikille", Abbas sanoi.

Kuva: Olli Seppälä

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.