Pappi Laura Mäntylä: Ketä minun rakkauteni uhkaa?

yliopistopappi Laura Mäntylä Helsingistä

Kouvolan kirkkopäivien seminaarissa kuultiin neljä mielenkiintoista alustusta sekä koskettava kokemusasiantuntijakommentti liittyen tasa-arvoiseen avioliittolakiin ja siihen, mitä kaikkea se tulee kirkossa vaikuttamaan.

Kokemusasiantuntijana oli yliopistopappi Laura Mäntylä Helsingistä. Hän juhlii ensi kesänä liittonsa virallistamista naisystävänsä kanssa.

Mäntylää huolestuttaa, meneekö kirkon homokeskustelussa lapsi pesuveden mukana.

– Pelkään että pahimmillaan yhä suurempi joukko ihmisiä kadotta yhteyden ja uskon hyvään kolmiyhteiseen Jumalaan, kun kirkossa kiistellään homokysymyksestä. Monet kokevat, että asian pitäisi olla aivan selvä. Meidät kaikki on luotu Jumalan kuviksi ja Rakkaus ja armo kuuluvat kaikille. Huomion pitäisi keskittyä kirkon ydinsanomaan, Mäntylä sanoi paneelissa.

– En ymmärrä, ketä minun rakkauteni uhkaa.

Luomisen teologiaan vedoten moni haluaa pitää avioliiton miehen ja naisen välisenä. Mäntylä muistutti, että kaikki ihmiset eivät synny edes biologisesti tytöksi tai pojaksi.

– Otammeko tosissaan myös nämä ihmiset, ovatko hekin Jumalan kuvia? Olen itse saanut vähän uutta näkökulmaa luomisen teologiaan, kun olen tajunnut, että alkukertomusten mukaan Jumala loi ihmiset mieheksi ja naiseksi, ei mieheksi tai naiseksi, Mäntylä sanoi.

Monipuolisesta seminaarista on luvassa lisää juttua myöhemmin.

Katso video, jossa Mäntylä summaa lyhyesti kokemuksiaan keskustelusta ja paljastaa, millainen huumoripala hääjuhlien ohjelmaan on suunnitteilla:

Kuva ja videohaastattelu: Emilia Karhu.

Lue myös: "Seksuaalisuuden kieltäminen johtaa vain salailuun ja valheeseen"