Pariisin terrori-iskut järkyttävät

(Täydennetty 12:33) Pariisissa tehtiin perjantai-iltana useita terrori-iskuja, joissa on kuollut noin 130 ihmistä ja noin 180 haavoittunut. Isis on ilmoittautunut vastuulliseksi teoista.

Arkkipiispa Kari Mäkinen kirjoittaa Facebookissa rukoilevansa ihmisten puolesta Pariisissa.

”Jumala, ole kuoleman, väkivallan, pelon ja käsittämättömyyden keskellä. Lohduta ja rohkaise. Anna voimia ja toivoa epätietoisuuteen, suruun ja voimattomuuteen. Voita paha hyvällä”, Mäkinen kirjoittaa.

Mäkineen viitta päivityksessään virteen 600: ”Suo, Herra, toivon kynttilöiden loistaa, / tyyneksi, lämpimäksi liekki luo. / Valaiset pimeän, voit pelot poistaa. / Jää keskellemme, Kristus, rauha tuo! / Kun pahan valta kasvaa ympärillä, / vahvista ääni toisen maailman.”

”Nyt tarvitaan arkista toivoa”, sanoo arkkipiispa Mäkinen Ylen Radio Suomen haastattelussa.

Espoon piispa Tapio Luoma kommentoi terrori-iskuja myös Facebookissa: ”Uutiset Pariisin väkivallanteoista kertovat, että maailmamme käy yhä arvaamattomammaksi. Suuri kysymys on, miten tulemme toimeen epävarmuuden ja turvattomuuden tunteen kanssa.”

Helsingin piispa Irja Askola kommentoi Pariisin tapahtumia Facebookissa runomuodossa. Tekstissä todetaan muun maussa: ”Kun asiat vyöryvät yli ymmärryksen, / tuo meille tahtoa ja taitoa hyvään – / ottaa lapsi syliin, / soittaa yksinäiselle vanhukselle, / hymyillä turvapaikan hakijalle, / joka laillamme pelkää tänään.”

Kuva: Lehtikuva / AP Photo / Pierre Constant

Edellinen artikkeliKauniaisissa seurakuntien hautapaikat ovat uurnalehdossa
Seuraava artikkeliAntti Pentikäinen: ”Islamilaiset yhteisöt tarvitsevat muiden uskontojen tukea”

Ei näytettäviä viestejä