Pastori Kirkonkellarissa: Lähdin Sleyn riveistä

Evankelisen herätysliikkeen pitkäaikainen työntekijä, Sleyn lähetysjohtajanakin toiminut rovasti Tuula Sääksi erittelee suhdettaan evankelisuuteen Kirkonkellari-sivustolla. Sääksi kirjoittaa muun muassa erottamisestaan vuonna 1999, joka tapahtui tuotannollisista ja taloudellisista syistä.

Kiinteästä yhteydestäni evankeliseen kansaan kertoo jotakin se, että irtisanomistani seuranneessa hämmennyksen tilassa muistaakseni noin 800 ihmistä allekirjoitti kirjelmän, jossa vaadittiin Evankeliumiyhdistyksen johtoa peruuttamaan irtisanomiseni. Samalla vaadittiin pidettäväksi asian johdosta ylimääräinen jäsenkokous, joka sitten pidettiinkin ja jossa koko SLEY:n johtokunta joutui eroamaan, Sääksi toteaa Kirkonkellarissa.

Hän kertoo tilanteensa muuttuneen tukalaksi hänen linjasta poikkeavan virkanäkemyksensä vuoksi. Kysymys oli suhtautumisesta naisten pappeuteen.

Kun olin virkakysymyksen suhteen väärässä, minut leimattiin epäluotettavaksi myös kaikessa muussakin, myös lähetystyöhön liittyvissä asioissa. Minun olisi pitänyt seurakunnissa vieraillessani kieltäytyä saarnaamasta, jos seurakunnan naispappi oli liturgina. En voinut tehdä vastoin omaatuntoani ja alistua tähän, vaan saarnasin aina kun pyydettiin, tein yhteistyötä kaikkien kanssa. SLEY:ssa oli tuolloin suhteellisen pieni, mutta hyvin äänekäs joukko herroja, jotka olivat tuohtuneita siitä, että lähetystyön johdossa oli minunlaiseni vääräoppinen nainen. (Sakari Korpinen, Reijo Arkkila, Anssi Simojoki, Simo Kiviranta sekä vaimonsa Kirsti Kiviranta johtokuntalinkkinä).

Minua yritettiin savustaa ulos eri tavoin, tekemällä elämäni kaikin tavoin ikäväksi, hän kirjoittaa.

Lue Tuula Sääksen kirjoitus Kirkonkellarin sivuilta.