Pelastusarmeijan värimekko-twiitti osui ajan hermoon

Vähän aikaa sitten eräästä mekkokuvasta tuli nettihitti: toiset näkivät puvun kulta-valkoisena ja toiset taas sini-mustana. Keskustelu aiheesta sekoitti hetkeksi suomalaistenkin koulu- ja työpäivät. Etelä-Afrikan Pelastusarmeija on nyt hyödyntänyt kyseistä vaatekappaletta menestyksellisesti väkivallan vastaisessa kampanjakuvassaan.

Twitter-tilillä julkaistussa kampanjakuvassa mustelmilla oleva malli poseeraa kuuluisassa mekossa. Slogan kuuluu ”Miksi on niin vaikeaa nähdä mustaa ja sinistä?” Pienemmässä tekstissä mainitaan ainoaksi illuusioksi se, että perheväkivallasta kärsiminen olisi uhrin oma valinta.

– Pelastusarmeijahan ottaa jatkuvasti kantaa erilaisten asioiden puolesta ja niitä vastaan eikä se kovin paljon näy mediassa. Nyt tässä kampanjassa osuttiin ajan hermoon ja keskustelu perheväkivallasta ja ihmiskaupasta levisi melkeinpä sattumalta räjähdysmäisesti kaikkialle maailmaan, iloitsee Pelastusarmeijan Helsingin osaston kapteeni Toni Penttinen Kotimaa24:n haastattelussa.

– Meidän porukat ovat olleet oikealla asialla siellä ja hoksanneet iskeä oikeaan saumaan.

Penttinen kertoo, että Etelä-Afrikan Pelastusarmeijassa on parhaillaan lainassa yksi suomalainen työntekijäpariskunta.

– He kertoivat, että pr-ihmiset siellä saavat vastailla jatkuvalla syötöllä puhelimeen. Nyt jo yli kahdensadan median edustajat eri puolilta maailmaa ovat lähestyneet heitä tämän kampanjan vuoksi, Penttinen sanoo.

Keskustelua käydään 3000 twiitin tuntivauhdilla

Tämä alun perin eteläafrikkalaisessa Cape Times -lehdessä 6.3. julkaistu mainos tavoitti Twitteriin päädyttyään muutamassa tunnissa yli 10 miljoonaa sosiaalisen median käyttäjää.

– Tästä teemasta käydään edelleen keskustelua jopa 3000 twiitin tuntivauhdilla, Penttinen lisää.

Penttinen nosti aiheen esille myös jumalanpalveluksessa Helsingissä. Ihmiset reagoivat kehumalla sitä, miten hienolla tavalla vaikea asia tuotiin tässä kampanjassa esille.

– Tämä kuva teksteineen auttaa huomaamaan, että me ihmiset emme aina älyä kiinnittää huomiota oikeisiin asioihin vaikka ne olisivat miten ilmeisiä ja näkyvilläkin, Penttinen toteaa.

– On mielenkiintoista, että nyt tästä asiasta ollaan valmiita keskustelemaan ja kuva leviää kaikkialle. Yleensähän ihmiset eivät halua kuulla perheväkivallasta.

Suomen Pelastusarmeijalla on Helsingin Kalliossa perheiden tukikeskus nimeltä Hedvig-huone. Siellä tuetaan ihmisiä terapeuttisen keskustelun avulla parisuhteen ja perheen ongelmissa. Perheneuvontaan voi tulla joko yksin, pariskuntana tai yhdessä lasten kanssa. Kerran viikossa Hedvig-huoneessa kokoontuu naisten rukouspiiri, jossa luetaan Raamattua, keskustellaan ja rukoillaan yhdessä.