Perjantaina vietetään valtakunnallista Vauvan päivää – myös seurakunnat haastettu mukaan

Valtakunnallista vauvan päivää vietetään tänään perjantaina 28. syyskuuta toista kertaa. Vauvan päivää luotsaa VauvaSuomi ry, jonka päätavoitteena on lisätä vauvaystävällisyyttä ja vauvaperheiden ja vauvojen huomioimista yhteiskunnassa, kirkossa ja työpaikoilla.

– Vauvan päivä huomioidaan monissa seurakunnissa, ja monet seurakunnat tekevät tänään yhteistyötä paikallisten perhekeskusten ja leikkipuistojen kanssa. Lisäksi vauvoja perheineen kutsutaan Mikkelinpäivän messuun sunnuntaina, kertoo Kirkkohallituksen perhe- ja parisuhdetyön asiantuntija Minna Tuominen
Kotimaa24:lle.

Mikkelinpäivä on luterilaisen kirkon ainoa enkelijuhla ja kirkkovuoden syyskaudelle sijoittuva suuri juhlapäivä. Sitä on vietetty enkelien ja lasten yhteisenä juhlapyhänä, koska Jeesus antoi lapsille erityisen arvon. Seurakuntien lapsityössä se on yksi kirkkovuoden tärkeimmistä päivistä.

– Toivomme, että vauvamyönteisyys seurakunnissa lisääntyisi ja vauvoilla perheineen olisi tervetullut olo myös messuun. Perheiltä kannattaa kysyä, onko seurakunnassa vauvamyönteistä. Pääseekö siellä esimerkiksi liikkumaan vaunuilla, onko mikroja ruokien lämmittämistä varten, löytyykö hoitopöytiä tai pyydetäänkö perheiltä ylipäänsä palautetta ja kehittämisideoita, Tuominen luettelee.

Myös piispa Teemu Laajasalo palkitsee yhden hiippakuntansa vauvamyönteisen seurakunnan. Laajasalon videohaasteen seurakunnille voit katsoa tästä.

Lisäksi kanttori Riikka Jäntti on tehnyt vauvakappaleen tämänvuotiseen Vauvan päivään.

– Sitä voi kuunnella ja sen tahtiin körötellä vauvan kanssa ja pyytää samalla siunausta vauvalle, Tuominen sanoo.

VauvaSuomen yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Nuori kirkko, Kirkkohallitus, Kuntaliitto, lapsiasiavaltuutettu ja Mothers in Business -verkosto.

Kuva: Aarne Ormio / Kirkon kuvapankki. Kastepuu Soukan kappelissa.

Lue myös:

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliRaamattuvisa tuli tiensä päähän – suunnitteilla laajempi Raamattu-kampanja
Seuraava artikkeliOululainen nainen ei saanut palvelua kauneushoitolassa, koska hän oli eronnut Jehovan todistajista

Ei näytettäviä viestejä