Pesue sai Arkkihiippakunnan Vuoden 2013 Arkkipookin

pesue-hanke 420

Piispa Kaarlo Kalliala ja hiippakuntavaltuuston edustajat luovuttavat torstaina 30. toukokuuta arkkihiippakunnan Vuoden 2013 Arkkipooki -palkinnon Säkylän seurakunnan Pesue-hankkeelle . Se valikoitui palkinnon saajaksi yhdeksän ehdokkaan joukosta.

Hankkeen myötä Säkylässä on luotu toimivia perhetyön malleja, joihin on osallistunut seurakunnan ja kunnan lisäksi huomattava määrä kolmannen sektorin toimijoita. Toiminnan lähtökohtana ovat olleet perheiden tarpeet ja toiveet. Työtä on kehitetty ennaltaehkäiseväksi ja sen myötä Säkylään on syntynyt perheitä kannatteleva tukiverkko.

Hiippakuntavaltuuston perusteena Pesue-hankkeen palkitsemiselle oli, että Säkylän seurakunnassa on järjestelmällisesti ja hartaudella vastattu monimuotoiseen perhetyön tarpeeseen sekä luotu positiivista kuvaa perheisiin satsaavasta kaikkien toimijoiden yhteistyöstä.

Arkkipooki -palkinto, taidekäsityönä valmistettu Pooki eli tunnusmajakka myönnetään merkityksellisestä, ansiokkaasta ja innovatiivisesta työstä kirkon, hiippakunnan tai seurakuntien hyväksi. Palkinnon saaja voi olla Turun arkkihiippakuntaan kuuluva yksittäinen seurakuntalainen, ryhmä, seurakunta, kristillinen järjestö tai muu kirkollinen toimija.