Piispa Björn Vikström siirtyy Åbo Akademiin – "Olen antanut hiippakunnalle parhaani, on aika astua sivuun"

Porvoon hiippakunnan piispa Björn Vikström on valittu Åbo Akademin teologisen etiikan ja uskonnonfilosofian opettajan tehtävään.

Asia päätettiin tänään tiistaina tiedekuntaneuvostossa yksimielisesti, kertoo humanististen tieteiden, psykologian ja teologian tiedekunnan dekaani Mikael Lindfelt Kotimaa24:lle. Vikström oli yksi kahdeksasta hakijasta.

Björn Vikström on toiminut Porvoon hiippakunnan piispana vuodesta 2009. Hän on eri yhteyksissä kertonut jättävänsä piispan tehtävät hiippakunnassaan kymmenen vuoden jälkeen.

– Olen iloinen valinnasta ja otan tehtävän vastaan. Kuten olen aiemmin ilmoittanut, jään piispan tehtävästä pois ensi vuonna. Aloitan Åbo Akademissa 1. syyskuuta 2019, Vikström kertoo Kotimaa24:lle.

– Tuntuu että tämä on minulle ja hiippakunnalle hyväksi, sillä kun on antanut kaikkensa, on aika astua sivuun ja antaa uuden piispaan jatkaa.

Vikström on piispana ollessaan pitänyt yhteyksiä akateemiseen maailmaan muun muassa olemalla väitöskirjan tarkastaja ja vastaväittäjä. Piispojen keskinäisessä työnjaossa hänelle ovat kuuluneet suhteen teologisiin oppilaitoksiin.

Björn Vikström on väitellyt Åbo Akademissa teologian tohtoriksi vuonna 2000. Hän on aiemmin toiminut yliopistossa myös tutkijana ja suunnittelijana kestävän kehityksen ja ympäristöetiikan alalla.

Kuva: Jukka Granström

Lue myös:

Arkkipiispanvaalissa kakkoseksi jäänyt Björn Vikström jätti hakemuksen Åbo Akademin virkaan

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.