Piispa: Hintsala vihitään Jumalan valtakunnan palvelukseen

LuomaxxTapio420

Espoon piispa Tapio Luoma kommentoi lyhytsanaisesti sitä, että hänen hiippakuntansa pappisvihkimyksessä 16.12. on mukana vanhoillislestadiolainen Meri-Anna Hintsala. Hintsala on toinen vanhoillislestadiolainen nainen, joka vihitään papiksi vuonna 2012.

- Tuomiokapitulin näkökulmasta tässä edetään aivan normaalin menettelytavan mukaisesti. Kapitulin ratkaisuun ei vaikuta eri kirkon sisäisten yhteisöjen näkemykset pappisvirasta. Toimimme kirkon systeemin mukaan tässä tapauksessa, Espoon hiippakunnan piispa Tapio Luoma sanoo.

Vanhoillislestadiolaisuus hyväksyy vain miesten pappeuden. Espoon rauhanyhdistyksen puheenjohtaja Jukka Liukkonen vahvisti maanantaina Kotimaa24:lle, että Hintsala on vapautettu paikallisen rauhanyhdistyksen hengellisistä tehtävistä.

Kun ensimmäinen vanhoillislestadiolainen nainen Mari Leppänen vihittiin papiksi maaliskuussa, hänen annettiin ymmärtää jäävän Jumalan valtakunnan ulkopuolelle. Tämä tapahtui Turun rauhanyhdistyksessä.

- Meillä tässä on kyse opillisesta asiasta, ei me Espoossa millään toisella tavalla asioita tulkita kuin muuallakaan, Espoon rauhanyhdistyksen puheenjohtaja Liukkonen kommentoi tänään Kotimaa24:lle Hintsalan tapausta.

Espoon piispa Tapio Luoma puolestaan painottaa, että Meri-Anna Hintsala vihitään Jumalan valtakunnan tehtäviin kirkon papiksi.

- Jumalan valtakunnan palvelukseen hän tulee nimenomaan pappina. Hän on ollut tähänkin asti Jumalan valtakunnan palveluksessa ja nyt hän jatkaa niissä tehtävissä pappina, Luoma sanoo.

Lue myös: Rauhanyhdistyksen puheenjohtaja: Hintsala vapautettu hengellisistä tehtävistä

Toinen vanhoillislestadiolainen nainen papiksi

Kirkkoon ensimmäinen vanhoillislestadiolainen naispappi

Vihittiinkö ensimmäinen vanhoillislestadiolainen naispappi sittenkin jo 1988?

Ensimmäiselle naispapille isot seuraukset vihkimyksestä