Piispat jumalapalveluyhteisöjen kimppuun

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispainkokous käsittelee aloitetta jumalanpalvelusyhteisöjen mahdollisuuksien, merkityksen ja ongelmien selvittämisestä. Kokouksen esityslistalla on piispa Seppo Häkkisen vireille saattama aloite.

Jumalanpalvelusyhteisöjä on syntynyt esimerkiksi herätysliikkeiden toiminnan osaksi. Yhteisöjen suhde paikalliseen seurakuntaan ja piispaan ei aina ole selvä. Piispainkokouksen odotetaan päättävän asiaa koskevan selvityksen aloittamisesta.

Lisäksi piispainkokous laatii Kirkkohallitukselle lausuntoa arkkipiispan vaalitavan muuttamisesta ja perehtyy rippikoulusuunnitelman uudistamisen tämänhetkiseen vaiheeseen.

Piispainkokous kokoontuu istuntoonsa torstaina 3.12. Helsingissä. Se on viimeinen nykymuotoinen piispainkokous. Jatkossa piispainkokouksen kokoonpano supistuu virassa oleviin piispoihin, kun hiippakuntien määräämät asessorit eivät enää osallistu istuntoihin.

Vuoden 2016 alussa voimaan tuleva kirkon keskushallintouudistus myös siirtää piispainkokoukselle osan lakkautettavan Kirkon ulkoasian neuvoston tehtävistä.

Lue myös:

Piispa: Kirkon jumalanpalveluselämä on pirstoutunut

Edellinen artikkeliPoliittiset nuoriso- ja opiskelijajärjestöt vaativat yhdessä ilmastotoimia
Seuraava artikkeliKirkon esitteet loppuivat Studia-messuilla alkuunsa

Ei näytettäviä viestejä