Pikadeitit ovat seurakunnan vastaisku nettideiteille

Tampereen Aleksanterin kirkon kryptassa järjestettävä Pikadeitti-ilta on saanut suuren suosion sinkkuihmisten parissa.

Jo yhdeksän kertaa järjestetty tilaisuus on kerännyt yhteensä 350 osallistujaa. Idea tapahtumaan lähti liikkeelle huhupuheesta.

– Eräs aikakausilehti otti meihin yhteyttä, kun he olivat kuulleet, että meillä järjestetään pikadeittejä. Tuohon aikaan tilaisuus ei ollut vielä olemassa. Seurakuntalaiset taas olivat kaivanneet jo kauan vastaavaa toimintaa. Päätimme sitten yhdistää nämä luulot ja toiveet. Näin tapahtuma syntyi ja sai nimekseen Pikadeitti-ilta.

Tapahtumassa naiset istuvat ja miehet kiertävät pöydästä pöytään. Jokaisella on aikaa jutella muutama minuutti keskenään, kunnes keskustelukumppani taas vaihtuu. Keskustelijat kirjaavat paperille omat yhteystietonsa ja henkilön, jonka haluaa tavata uudestaan. Tapahtuman järjestäjät välittävät treffikutsut perille.

– Ihmiset haluavat tavata toisiaan ja he kokevat, että kirkko on turvallinen paikka kohdata. Tämä on vastaisku nettideitti- kulttuuriin. Tämän myötä olemme saaneet runsaasti uusia aktiivijäseniä, kun pikadeitteihin osallistuneet ovat löytäneet myös muita aktiviteetteja seurakunnassa. Kertoo yhteiskunnallisentyön diakoni Sari Peltonen.

Näkeekö Peltonen mitään ristiriitaa siinä, että kirkko on lähtenyt mukaan pikakulttuuriin?

– Kyse on siitä, että annamme ihmisille tilaisuuden tutustua toinen toisiinsa. Pikadeitti ei tarkoita pikaseurustelua ja nimi tilaisuudelle on humoristinen. Emme ole saaneet kielteistä palautetta mistään.

Järjestäjien korviin on kantautunut jo, että yksi pikadeitillä tavannut pari olisi mennyt kihloihin ja toinen naimisiin. Seurustelusuhteita on useita.

Suurin osallistujaryhmä Tampereella ovat olleet 40-50-vuotiaat. Pikadeitille pääsee 10 euron osallistumismaksulla, jolla katetaan muun muassa tapahtuman tarjoilukulut ja mainokset.

Luterilaisissa seurakunnissa ideaa on kokeiltu aiemmin ainakin Jyväskylässä vuoden 2010 lopussa.

Seuraava pikadeittitapahtuma järjestetään Tampereella jo huomenna lauantaina.

Edellinen artikkeliVerohallitus ja väestörekisterikeskus antoivat lausunnon henkilöseurakunnista
Seuraava artikkeliPoliittiset nuorisojärjestöt haastavat kirkon rahoituksen ja aseman

Ei näytettäviä viestejä