Pirkkalassa tehtiin uusi aluevaltaus – seurakunnan käyttöön oma kuosi

Pirkkalan evankelis-luterilainen seurakunta on lähtenyt nostamaan tunnettuuttaan persoonallisella toimenpiteellä. Seurakunnalla on nyt ikioma kuosi.

– Sain viime keväänä kuulla, että Nokian kaupungilla on kuosi. Idea tuntui hyvältä, ja otin meillä asian esille, kertoo Pirkkalan seurakunnan tiedottaja Mari Lilja.

Kuosi on kuvitettu elementeillä, jotka kytkeytyvät Pirkkalan seurakunnan toimintaan. Mukana ovat muun muassa molemmat seurakunnan kirkot, Kirkkoveräjän seurakuntatalo, kirkkovene ja pirkkalankoivun lehti.

Kuosiin haluttiin myös monenlaisia ihmishahmoja.

– Sieltä löytyy väkeä lapsesta vanhukseen. On jalkapallon pelaajia ja nuotiolla istuvia nuoria, Lilja kuvailee.

Hän näkee kuosin käyttömahdollisuuksien rajana lähinnä mielikuvituksen. Lilja mainitsee, että kuosista voi tehdä vaikka mainosteippauksia toimitiloihin sekä monenlaista markkinointimateriaalia.

Pirkkalan seurakunta aikoo käyttää kuosia vahvassa kankaassa, josta valmistetaan sisustustyynyjä. Toisenlaisella kankaalla voidaan toteuttaa esimerkiksi pöytäliinoja ja kangaskasseja.

Kirkkoherra: Värimaailmalla korostetaan ekologisuutta ja luontoa

Pirkkalan seurakunnan kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth uskoo kuosin tarjoavan seurakunnalle monenlaisia viestinnällisiä mahdollisuuksia.

– Osalle Pirkkalan asukkaista seurakunta on tuttu yhteisö, mutta paljonhan on niitäkin, joilla ei ole seurakuntaan kontaktia. Kuosin avulla yritämme viestiä jotakin seurakunnastamme. Ja olisihan se hienoa, jos tavoitamme myös uusia ihmisiä.

Kirkkoherran mukaan seurakunnassa lähdettiin ensin avoimesti miettimään asiaa.

– Sitten innostus heräsi, ja kuosi alkoi tuntua kokeilemisen arvoiselta.

Uudessa kuosissa esiintyviä elementtejä oli suunnittelemassa Pirkkalan seurakunnan työntekijöitä ja vapaaehtoisia. Lopullinen versio on kuvittaja, kuosisuunnittelija Outi Virtasen käsialaa.

Silfverhuthin mukaan jo suunnitteluprosessi oli osallistava. Oli hyvä pohtia yhdessä, mitkä asiat esittelisivät seurakuntaa parhaiten.

Silfverhuth näkee kuosin osaltaan vahvistavan Pirkkalan seurakunnan visuaalista ilmettä ja brändiä.

– Värimaailmassa on paljon vihreää. Sillä halutaan korostaa ekologisuutta ja luontoa, jotka ovat meille tärkeitä asioita.

Kuva: Mari Lilja / Pirkkalan seurakunta

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.