Pisara-suurleiri juhlii kirkon varhaisnuorisotyön 100 vuotta – "Kohdataan pyhä, rakennetaan rauhaa"

Kuva: Juhani Valtola. Kuva edelliseltä Partaharjun suurleiriltä, Kipinä-leirin iltanuotiolta vuonna 2015.

Partaharjun toimintakeskuksessa Pieksämäellä alkaa keskiviikkona 24.7. jälleen suurleiri, jonne odotetaan noin 1750 leiriläistä. Pisara-suurleiri koostuu viidestä telttaleiristä, joista suurin on 1 300 osanottajan varhaisnuorten junnuleiri. Pisaraan osallistuu myös sata kansainvälistä vierasta Belgiasta, Kiinasta, Unkarista, Venäjältä, Virosta ja Yhdysvalloista.

Joka neljäs vuosi järjestettävä suurleiri on tänä vuonna kirkon varhaisnuorisotyön 100-vuotisjuhlavuoden päätapahtuma. Vuotta on vietetty teemalla 100 vuotta iloa – koululaiset kirkossa. Perjantai-iltana leirin iltanuotiopaikalta televisioidaan kirkon varhaisnuorisotyön satavuotista taivalta juhlistava leirijumalanpalvelus, jonka voi katsoa TV1:stä sunnuntaina 4.8.

Suurleiri muodostuu perinteisesti 10–14-vuotiaiden junnuleiristä. Uutena Pisarassa on nyt myös pienille lapsille ja heidän perheilleen suunnattu perheleiri sekä yli 15-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille tarkoitettu nuorten leiri. Lisäksi Pisara pitää sisällään kuoro- ja medialeirit. Leiriläiset asettuvat seitsemään eri kylään Salvos-järven ympärille.

Leirillä rakennetaan, askarrellaan, liikutaan ja musisoidaan omissa kylissä. Käytössä ovat myös kirkkovene, sup-laudat ja vesiliukumäki. Iltaisin koko leiri kokoontuu iltanuotiolle.

– Tavoitteena on kokea yhdessä iloa, kohdata pyhä ja rakentaa rauhaa, sanoo leirinjohtaja Eija Kallinen Pisaran nettisivuilla.

– Riemullisen yhdessä tekemisen kautta jokainen osallistuja voi kohdata Jumalan niin luonnossa, muissa ihmisissä kuin itsessäänkin. Yhdessä toimimalla ja muita huomioimalla leirillä opitaan, että rauhan rakentamiseen tarvitaan meitä kaikkia.

Leirin suojelija on tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja leirikummina toimii arkkipiispa Tapio Luoma.

Leirin pääjärjestäjä on Nuori kirkko ry. Se järjestää leirin yhdessä Nuoren kirkon piirien, Kirkon kasvatus ja perheasiain yksikön, hiippakuntien ja paikallisseurakuntien, Suomen Lähetysseuran ja Kirkon Ulkomaanavun Changemaker-verkoston kanssa.

Kuva: Juhani Valtola. Kuva edelliseltä suurleiriltä, Kipinä-leirin iltanuotiolta vuonna 2015.

Lue myös arkistojutut:

2015: Elämän kipinät sinkoavat pian Partaharjulla

2011: Kirkon varhaisnuorisotyön päätapahtuma starttasi

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä