Podcast: Teemu Laajasalo on kuullut viime aikojen parhaat puheet afrikkalaisilta piispoilta

Podcastin logo

Kirkon ihmeellisimmät tarinat -podcastin haastattelussa piispa Teemu Laajasalo sanoo, että maallistuvassa lännessä pitää totutella siihen, että lähetystyötä tehdään tulevaisuudessa eri suuntiin.

Lähetystyön rakastajaksi podcastissa tunnustautuva Laajasalo toteaa, että kristinuskon painopiste on siirtynyt Euroopasta Afrikkaan. Valtaosa kristityistä asuu muualla kuin länsimaissa, ja siksi Laajasalon mukaan on rehellistä sanoa, että evankeliumia viedään molempiin suuntiin.

– Fakta on, että siellä tehdään monet jutut paremmin kuin meillä. Meidän on pakko oppia myös sieltä, Laajasalo sanoo.

Laajasalo kertoo, että parhaat puheet hän on viime aikoina kuullut afrikkalaisilta piispoilta.

– Tapa sanoa on iloinen, tempaantunut ja innostunut, ei valiteta tippuvista luvuista. Se on rakastettavalla ja koskettavalla tavalla aitoa. Puhutaan Jeesuksesta eikä häpeillä mitään.

Teemu Laajasalo valittiin aiemmin tänä vuonna Suomen Lähetysseuran hallituksen puheenjohtajaksi. Hänen mukaansa lähetystyön tekemiseen ei maallistuneessa lännessä ole enää yläviistosta tulevaa oikeutusta.

– Euroopan ja Suomen evankelioinnin tarve on todellinen. Emme silti voi jäädä omien rajojen sisäpuolelle. Se sotisi kirkon globaalia luonnetta vastaan. Osaamisessamme on paljon sellaista, jota hauraammat yhteiskunnat tarvitsevat, Laajasalo sanoo.

Mitä kaksi vuotta piispana ovat tehneet Teemu Laajasalolle? Miten seurakunta voidaan Laajasalon mielestä saada kasvamaan? Kuuntele koko keskustelu oheisesta Kirkon ihmeellisimmät tarinat -podcastista.

Voit tilata ja kuunnella podcastin kaikki jaksot myös muun muassa Spotifystä, Apple Podcasteista tai täältä.

Haluatko antaa palautetta? Lähetä sähköpostia osoitteeseen: palaute@kirkonihmeellisimmattarinat.fi

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.