Presbyteerinen kirkko Irlannissa epää sateenkaaripareilta täyden jäsenyyden ja lasten kasteen

Sateenkaarilippu

Presbyteerinen kirkko Irlannissa on linjannut, että seurakuntalaiset eivät voi olla kirkon täysimääräisiä jäseniä, jos he ovat parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa. Käytännössä linjaus tarkoittaa, ettei sateenkaaripareja lasketa kirkon jäseniksi, vaikka he kävisivät säännöllisesti kirkossa. Parit eivät myöskään voi kastattaa lapsiaan kirkon jäseniksi.

Presbyteerinen kirkko Irlannissa teki linjauksensa yleiskokouksessaan Belfastissa viime viikolla. Kirkolla on noin 225 000 jäsentä.

Syynä jyrkkään kantaan on kirkon käsitys siitä, että seurakunnan täysimääräisen jäsenen tulisi tunnustaa uskonsa elämällä Jumalan sanan mukaista elämää. Homoseksuaalisuus on ristiriidassa tällaisen elämäntavan kanssa, kirkon julkaisemassa yleiskokouksen raportissa todetaan.

Asiakirjassa lukee, että kirkko kutsuu kaikkia halukkaita jumalanpalveluksiin ja pastoraalisen hoivan piiriin. Kirkon mukaan kutsua armoon ei ole kuitenkaan pidä sekoittaa "moraaliseen välinpitämättömyyteen tai Jumalan Sanan vastaiseen käytökseen".

Raportissa todetaan, että Skotlannin presbyteerisen kirkon kirkolliskokouksen päätös edistää sateenkaariparien vihkimistä ei vakuuta teologisilta perusteluiltaan ja vaatii uudelleentarkastelua. Kotimaa24:n uutisen Skotlannin presbyteerisen kirkon päätöksestä voi lukea täältä.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Skotlannin kirkko äänesti samaa sukupuolta olevien vihkimisen puolesta

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.